Skip to main content

Începe turneul Romanian Chamber Orchestra 2023 & Cristian Măcelaru! Primul spectacol, sâmbătă la Timișoara!

Sâmbătă, 3 iunie, are loc primul concert din cadrul turneului Romanian Chamber Orchestra 2023.

De la ora 19.00, la Sala Capitol din Timișoara, publicul este invitat să ia parte la un eveniment de excepție: o orchestră care reunește Diaspora muzicală acasă, la Timișoara, aducând împreună muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii.

Orchestra va fi dirijată de maestrul Cristian Măcelaru, iar solistul concertului va fi portughezul Carlos Ferreira, unul dintre cei mai apreciați soliști ai timpului nostru, în prezent solo-clarinetist în Orchestra Naţională a Franţei.

Ajuns în acest an la cea de-a 5-a ediție, RCO se află la cel mai de anvergură proiect de până acum: reunirea a peste 50 de muzicieni în cea mai extinsă formulă de până acum, sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai renumiți dirijori pe plan mondial, dirijor principal al “WDR Sinfonieorchester Köln”, Director Muzical al Orchestrei Naționale a Franței și Director Artistic al Festivalului Internațional George Enescu.

Cu ocazia aniversării a cinci ani de existență a Romanian Chamber Orchestra, ne-am propus ca în acest an special pentru Timișoara – Capitala Culturală a Europei în 2023, să realizăm cel mai de anvergură proiect de până acum, cu o orchestră care va număra peste 50 de muzicieni români din țară și din Diaspora, care se vor reuni sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru, dirijorul ansamblului nostru. În cadrul turneului RCO 2023, vom avea trei soliști de talie mondială, o particularitate pentru repertoriul din acest an, iar toate elementele proiectului vor fi extinse. Aprecierea și susținerea de care s-a bucurat ansamblul nostru încă din momentul înființării ne face să fim extrem de recunoscători față de toți partenerii noștri, ne responsabilizează să fim de fiecare dată mai buni și să continuăm să promovăm prin muzică artiștii și cultura română”, spune  Cristian Andriș, Director Artistic al Romanian Chamber Orchestra.

Turneul Romanian Chamber Orchestra 2023 începe în Timișoara și se continuă în Elveția (la Brugg) și în Germania (la Koblenz). Toate concertele se desfășoară sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru. RCO Tour aduce în fața publicului 3 soliști diferiți, toți de talie internațională. Acest lucru îl reprezintă o particularitate a turnului din acest an. Solistul concertului din Timișoara este clarinetistul Carlos Ferreira, al celui de la Brugg (Elveția) este violonistul Sebastian Bohren, iar al celui din Koblenz (Germania) fiind violoncelistul Benedict Klöckner.

Concertul din Timișoara se desfășoară în data de 03 iunie 2023, de la ora 19.00, în Sala Capitol a Filarmonicii ”Banatul”.

Programul concertului din Timișoara:

G. Ligeti – Concert românesc

W. A. Mozart – Concertul pentru clarinet și orchestră în La major K. 622

F. Schubert – Simfonia nr. 4

Bilete pot fi achiziționate pe platforma entertix.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.