Skip to main content

Începe proiectarea pentru modernizarea cartierului Dacia! Vor fi refăcute zonele verzi și infrastructura pietonală și rutieră

A fost semnat contractul pentru servicii de proiectare și elaborare a documentațiilor pentru modernizarea zonei cuprinse între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii și Calea Torontalului! Vor fi refăcute zonele verzi, infrastructura rutieră și utilități publice.

În Dacia nu vom face intervenții individuale, ci vom gândi un concept unitar pentru cel mai dens populat cartier rezidențial al Timișoarei. Asta înseamnă microparcuri, treceri de pietoni  sigure, spațiu public cu marcaje tactile și accesibil tuturor, culoare de mobilitate, zone publice pentru făcut mișcare și pentru copii și pentru adulți. Un cartier cu mai mult spațiu pentru oameni. Avem și soluții pentru parcări și pregătim un proiect de parcare multietajată, pe strada Teiului”, transmite primarul Dominic Fritz.

Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona Dacia, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesități.

Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane, precum zone pietonale sau zone destinate traficului auto şi parcărilor, prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, descongestionând circulația.

Prin intervenția propusă se dorește revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport, spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

Contractul a fost încheiat cu TOTAL BUSINESS LAND SRL și valorează 1,862,350 lei. Durata pentru realizarea serviciilor este de 12 luni din care 5 luni pentru elaborare SF și 7 luni pentru elaborare PT.

În contract este inclusă asistența tehnică pe o perioadă de 36 de luni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.