Skip to main content

Începe microstagiunea Teatrului German. Spectacolele vor fi urmate de discuții cu publicul moderate de critici din țară, membri ai Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru

Mâine, începe microstagiunea TGST, eveniment care se va desfășura pe durata a șase zile și care cuprinde 7 dintre spectacolele produse de Teatrul German în ultimii ani, atât pentru scena proprie, cât și în colaborare cu alte instituții culturale.

Misiunea Teatrului German este promovarea, prin intermediul dramaturgiei clasice și contemporane, a culturii germane, atât în România, cât și peste granițe, de a explora tendințele inovatoare, europene, din artele spectacolului, și apoi de a prezenta la Timișoara forme teatrale diverse precum: dramaturgie contemporană sau texte clasice montate într-un stil contemporan, teatru documentar sau teatru cu mize socio-politice, teatru de animație sau teatru de marionete, formate teatrale inovatoare exprimate prin intermediul noilor media și a elementelor performative.

“Anul acesta Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, iar noi considerăm că acesta este un bun prilej pentru un angajament mai mare și o vizibilitate crescută a produselor culturale ale Teatrului German. În plus, ne dorim ca teatrul să fie o posibilitate de dialog între artiști și participanți, prin urmare toate spectacolele din microstagiune vor fi urmate de discuții cu publicul, la care vă invităm să participați”, transmit reprezentanţii Teatrului German Timişoara.

Moderatori vor fi criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Oltița Cîntec, Cristina Modreanu și Daniela Șilindean.

Discuțiile se vor desfășura în limba română, iar teatrul asigură traducerea simultană în limbile germană și engleză.

Scopul AICT este de a reuni criticii de teatru pentru a promova cooperarea internațională. Obiectivele sale principale sunt promovarea criticii de teatru ca disciplină și contribuirea la dezvoltarea bazelor metodologice ale acesteia; protejarea intereselor etice și profesionale ale criticilor de teatru și promovarea drepturilor comune ale tuturor membrilor săi; contribuirea la cunoașterea și înțelegerea reciprocă între culturi prin încurajarea întâlnirilor și schimburilor internaționale în domeniul teatrului în general.

Mai multe detalii despre spectacole, în link-ul următor:

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.