Skip to main content

Începe marea demolare, la Timişoara! Fritz a emis dispoziţii de desfiinţare a cluburilor şi ştrandurilor de pe malul Begăi

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz a emis şapte dispoziţii de demolare, pentru tot atâtea localuri care ocupă abuziv domeniul public.

Este vorba despre cluburi, restaurante şi ştranduri care nu au contracte de concesiune, astfel că proprietarii nu plătesc nicio taxă şi pentru care nu există autorizaţii de construcţie sau de funcţionare şi nici avize ISU de securitate la incendii.

CITEŞTE ŞI: Cod roșu de inundații, în Timiș! Vârful viiturii va fi atins în cursul zilei de astăzi, în zona Gătaia

Cele şapte locaţii care urmează să fie demolate sunt Terasa Boss, Clubul Gatsby, fosta bază sportivă Electrometal, Ştrandul Termal ZHH, Terasa şi Ştrandul No Name, Ştrandul Lemon şi Clubul Heaven

“Este un lanţ de clădiri, unde vedem peste 5 hectare de teren al municipiului Timişoara, unde patrimoniul oraşului a fost furat, bucată cu bucată. Astăzi am emis mai multe dispoziţii de primar pentru demolarea tuturor clădirilor care ocupă ilegal domniul public din Timişoara”, a anunţat primarul oraşului, Dominic Fritz.

Edilul spune că valoarea terenurilor ocupate ilegal depăşeşte 22 de milioane de euro, iar dacă acestea ar fi concesionate legal, Primăria ar încasa anual, 1 milion de euro.

În acest moment, Terasa Boss funcţionează pe o suprafaţă de 6.425 mp, teren evaluat la 2,5 milioane de euro iar Restaurantul Gatsby, pe 5.800 mp, cu o valoare de 2,3 milioane de euro.

Fosta bază sportivă Electrometal ocupă peste 2.000 mp din domeniul public, terenul fiind estimat la 900.000 de euro, iar Ştrandul Termal ZHH se întinde pe o suprafaţă de 14.000 mp evaluată la 6 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: O nouă campanie trimestrială din anul 2023 de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE în mediul rural din Zona 1 a județului Timiș

Fritz a amintit şi de Terasa şi Ştrandul No Name, care funcţionează pe 6.500 mp cu o valoare de 2,6 milioane de euro, de Ştrandul Lemon, care se întinde pe o suprafaţă de 5.500 mp, care valorează peste 3 milioane de euro, dar şi de Clubul Heaven, care ocupă peste 12.000 mp, teren evaluat la 5 milioane de euro.

“Vorbim despre nişte interlopi care au luat cu japca aceste terenuri. Nu ducem un război cu antreprenorii cinstiţi din Timişoara care plătesc taxe şi au autorizaţii. Tocmai în favoarea lor acţionăm. Pentru că nu poţi să concurezi cu aceşti şmecheri”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Proprietarii acestor locaţii trebuie să îşi demoleze singuri toate clădirile care au fost ridicate ilegal pe domeniul public, însă primarul crede că aceştia vor contesta dipoziţiile în instanţă.

Oricum, în momentul în care deciziile vor rămâne definitive, Fritz spune că va acţiona în forţă pentru a elibera toate terenurile respective.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.