Skip to main content

Începe depunerea cererilor de ajutor pentru încălzire! Cine beneficiază de acest sprijin?

De la 1 octombrie, timișorenii care vor să solicite ajutor pentru încălzirea locuinței pot depune cererile la centrele sociale ale Primăriei.

Pot beneficia de acest drept familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 1386 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2053 lei și care nu dețin bunurile cuprinse în Lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului social.

Suplimentul pentru energie se acordă lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, în sumă fixă în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum maxim de:

a) 30 lei / lună pentru consumul de energie electrică (în factură);
b) 10 lei / lună pentru consumul de gaze naturale (în factură);
c) 10 lei / lună pentru consumul de energie termică (în factură);
d) 20 lei / lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri (la titular)

În situația în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.

Pentru ajutorul cu energie termică în sistem centralizat, cererile – declarație pe propria răspundere, însoţite de documentele privind componenţa familiei, veniturile şi bunurile detinute, se depun individual sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/chiriaşi prin cele 3 locații ale S.C. Colterm S.A., respectiv:

CASERIA COLTERM Piatra Craiului nr. 3 – tel 0356/401388, de luni- joi între 08.00 – 15.30 și vineri între 08.00 – 13.30.

CASERIA COLTERM Iulius Mall – tel. 0356/881316, de luni- duminica între 10.00 – 18.00

BIROU ÎNCASĂRI J. Lonovici nr. 4, tel 0256/258722 sau 0256/258504, de luni până vineri între 07.00 – 15.00.

Distribuirea și preluarea cererilor – declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încalzirea locuinței în funcție de sistemul de încalzire utilizat se va desfășura în cadrul centrelor sociale aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara după cum urmează :

-pentru înclazirea cu energie electrică – Centrul de Incluziune Sociala și Relatia cu Minoritatile situat în str. Martir Cernaianu nr. 31 telefon 0256/293884

-pentru încalzirea cu combustibili solizi şi/sau petrolieri – Clubul de Socializare si Petrecere a Timpului Liber – Clubul Pensionarilor situat în Bld Gen. Ion Dragalina nr. 38-42, telefon 0256/452089

-pentru încalzirea cu gaze naturale – Complexul de Servicii pentru Copii,, Sfantul Nicolae’’ situat în str. Platanilor nr. 2, telefon 0256/214572

Cererile – declarație pe propria răspundere, însoţite de documentele justificative privind componenţa familiei, veniturile şi bunurile detinute se pot depune personal la sediile Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara mentionate mai sus, de luni pana vineri  între orele 8.00 – 15.30, sau se pot trimite pe e-mail la adresa: ajutoare.incalziretm@gmail.com.

 Formularul de cerere-declaratie pe propria raspundere se poate descarca de pe site-ul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, https://socialtm.ro

Mai multe detalii d

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.