Skip to main content

Încă un pas spre demolarea stadionului din Timişoara şi construirea unuia nou! Ce etape mai trebuie parcurse, pentru a începe lucrările?

A fi om!

În această dimineaţă, comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării a dat avizul pentru construirea unui nou stadion la Timişoara.

Este vorba despre o arenă multifuncţională, cu o capacitate de 32.000 de locuri care va avea facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate.

CITEŞTE ŞI: Video: Explozie, la etajul trei al unui bloc de locuinţe! 10 apartamente, afectate de suflul deflagraţiei

După avizul de astăzi, mai este nevoie ca proiectul să fie prezentat într-o şedinţă interministerială şi adoptarea hotărârilor de Guvern pentru demolarea actualului stadion şi construirea celui nou.

Investiţia se ridică la 169 de milioane de euro şi va fi făcută de CNI, iar la final va fi predată Consiliului Judeţean Timiş.

„Proiectul noului stadion din Timișoara intră în linie dreaptă! Arena multifuncțională care va înlocui stadionul Dan Păltinișanu a primit în această dimineață aviz favorabil în comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării. Așteptăm în continuare hotărârile de Guvern promise de premierul Ciolacu la Timișoara! La mijlocul lunii decembrie voi fi prezent din nou la București, de această dată pentru a susține proiectul în cadrul unei ședințe interministeriale. La nivelul nostru, în Timis, Consiliul Județean este pregătit cu fonduri și cu documentația completă pentru a porni procedura de demolare”, a anunţat astăzi, Alexandru Proteasa, vicepreşedinte CJT.

Contribuţia Consiliului Judeţean Timiş este de 7 milioane de euro, bani din care se va face demolarea arenei Dan Păltinişanu.

CITEŞTE ŞI: Circulația mijloacelor de transport în comun, restricționată de parada militară din 1 Decembrie!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.