Skip to main content

Încă un pas spre demolarea stadionului din Timişoara şi construirea unuia nou! Ce etape mai trebuie parcurse, pentru a începe lucrările?

În această dimineaţă, comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării a dat avizul pentru construirea unui nou stadion la Timişoara.

Este vorba despre o arenă multifuncţională, cu o capacitate de 32.000 de locuri care va avea facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate.

CITEŞTE ŞI: Video: Explozie, la etajul trei al unui bloc de locuinţe! 10 apartamente, afectate de suflul deflagraţiei

După avizul de astăzi, mai este nevoie ca proiectul să fie prezentat într-o şedinţă interministerială şi adoptarea hotărârilor de Guvern pentru demolarea actualului stadion şi construirea celui nou.

Investiţia se ridică la 169 de milioane de euro şi va fi făcută de CNI, iar la final va fi predată Consiliului Judeţean Timiş.

„Proiectul noului stadion din Timișoara intră în linie dreaptă! Arena multifuncțională care va înlocui stadionul Dan Păltinișanu a primit în această dimineață aviz favorabil în comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării. Așteptăm în continuare hotărârile de Guvern promise de premierul Ciolacu la Timișoara! La mijlocul lunii decembrie voi fi prezent din nou la București, de această dată pentru a susține proiectul în cadrul unei ședințe interministeriale. La nivelul nostru, în Timis, Consiliul Județean este pregătit cu fonduri și cu documentația completă pentru a porni procedura de demolare”, a anunţat astăzi, Alexandru Proteasa, vicepreşedinte CJT.

Contribuţia Consiliului Judeţean Timiş este de 7 milioane de euro, bani din care se va face demolarea arenei Dan Păltinişanu.

CITEŞTE ŞI: Circulația mijloacelor de transport în comun, restricționată de parada militară din 1 Decembrie!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.