Skip to main content

Hai să admiri vedetele paradei militare de 1 Decembrie, în avans! Transportoarele blindate Piranha 5, expuse pentru public, la Iulius Town

În premieră, la parada militară organizată la Timişoara, de Ziua Naţională a României, vor fi transportoare Pirahnia 5.

Aceste blindate sunt incluse de experţii militari în topul blindatelor, iar primele au intrat pentru în dotarea Armatei Române, în octombrie 2020.

CITEŞTE ŞI: Încă un pas spre demolarea stadionului din Timişoara şi construirea unuia nou! Ce etape mai trebuie parcurse, pentru a începe lucrările?

Piranha 5 este un blindat cu o greutate de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului şi 8 soldaţi. Poate fi configurat cu şasiuri 8×8 şi 4×4.

Are un motor diesel codat MTU 6V199 cu o putere de 586 CP şi 2200 Nm şi poate rula cu o viteză maximă de 100 de km/h.

Are o autonomie de 1.000 de km şi poate urca pante cu o înclinaţie de 60% şi poate să treacă prin şanţuri cu o lungime de doi metri şi o adâncime maximă de 1,5 metri.

Transportoarele Piranha 5 care ar urma să îndeplinească rolul de vehicul de luptă ar urma să fie echipate cu turele dotate cu un tun de 30 de mm și mitraliera calibru 7,62 mm.

Cele care vor avea rol de punct mobil de comandă vor avea o o turelă cu mitralieră cal. 12,7 mm.

Astfel de vehicule pot fi văzute, înaintea paradei de 1 Decembrie, la Iulius Town,

“Explorați și descoperiți echipamente noi și tehnologii de vârf intrate dotarea structurilor specializate ale sistemului național de apărare, ordine publică și securitate! Joi, 30 noiembrie, între orele 12:00 și 15:30, te așteptăm la Iulius Town Timișoara, unde se vor prezenta în premieră pentru timișoreni, transportoarele blindate Piranha V și multe alte categorii de tehnică de ultimă generație nou intrate în dotarea structurilor de apărare, securitate și ordine publică din garnizoana Timișoara”, a scris prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.