Skip to main content

Încă un an de calvar, pe Calea Stan Vidrighin din Timişoara! Ce lucrări mai au de făcut muncitorii şi care este calendarul pentru finalizarea lor?

Reabilitarea Căii Stan Vidrighin din Timişoara esta gata în proporţie de aproape 75% şi, conform contractului de finanţare, muncitorii trebuie să încheie lucrarea până pe 31 decembrie 2024.

Însă, reprezentanţii Primăriei speră ca lucrările să se finalizeze până la mijlocul lunii iunie, atât în ceea ce priveşte modernizarea carosabilului, cât şi a liniei de tramvai.

În prezent, sunt executate în procent de 95%, lucrările de demolări/desfaceri drumuri, lucrările de terasamente, inclusiv drumuri laterale, lucrările de terasamente cale rulare tramvai şi demontările/desfacerile căii de rulare a tramvaiului.

Lucrările de suprastructură a liniei de tramvai, execuţia liniei aeriene de contact, energoalimentarea, lucrările pentru asigurarea iluminatului stradal şi pietonal şi realizarea reţelelor de hidranţi, apă şi canal sunt finalizate în procent de aproape 85%.

În ceea ce priveşte trotuarele, căile de acces la clădirile din zonă, pistele de biciclete şi canalul tehnic de telecomunicaţii, stadiul execuţiei este de 70%-75%, lucrările de suprastructură, inclusiv drumurile laterale, sunt gata în proporţie de 65%, iar cele la peroane, de 7%.

Iată ce lucrări se vor face în perioada următoare:

Zona km 0+000 (limita proiectului) – intersecţie Strada Batania (inclusiv intersecţia cu Bulevavardul 1 Decembrie 1918)

Până pe data de 31.01.2024

Demolari/desfaceri linie tramvai, parte carasabilă, trotuare

Reţele de canalizare şi apă

Energoalimentare şi linie aeriană de contact

Reţea de telecomunicaţii

Lucrări de infrastructură semaforizare

Lucrări de infrastructură canalizaţie, încălzire şi ungere schimbători de cale

Lucrări de infrastructură irigaţii

Pentru perioada 01.02.2024 – 22.02.2024 sunt programate:

Lucrări de terasamente cale de rulare tramvai

Lucrări de terasamente drumuri, inclusiv drumuri laterale

Lucrări de terasamente trotuare, accese şi piste de biciclete

Pentru perioada 23.02.2024 – 15.03.2024 sunt programate:

Lucrări de suprastructură linie de tramvai (inclusiv montare schimbatori de cale)

Lucrări de suprastructură drum, inclusiv drumuri laterale

Lucrări de suprastructură trotuare, accese şi piste de biciclete

Lucrări de energoalimentare şi linie aeriană de contact

Lucrări de irigaţii

Lucrări pe tot traseul

Lucrări de amenajare spaţii verzi şi plantare copaci ( 15.03.2024 -15.05.2024)

Lucrări de suprastructură drum, inclusiv drumuri laterale, accese (16.05.2024 – 15.06.2024)

Lucrări de semnalizare rutieră verticală şi orizontală (16.05.2024 – 15.06.2024)

***

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin din Timișoara au demarat în primăvara anului 2022 și includ reamenajarea liniei duble de tramvai, două benzi de carosabil pe sens, piste de bicicletă și îmbunătățirea trotuarelor.

La mijlocul lunii decembrie 2023, a fost semnat contractul de finanțare, care are o valoare totală de 101 milioane de lei, dintre care 77,8 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul prevede modernizarea liniei de tramvai, pe o lungime de 3,6 km. Pe toată lungimea traseului va fi reabilitat sistemul rutier existent, dar și trotuarele de pe ambele părți ale căii, și va fi amenajată o pistă de biciclete de aproape 3,4 kilometri.

În plus, 10 stații de transport public vor fi modernizate și vor fi amenajate 4 sisteme noi de bike-sharing, precum și două sisteme de management al traficului.

De asemenea, vor exista 4 măsuri de accesibilizare persoane cu dizabilități: locuri de parcare speciale; aplicarea de marcaj tactil; rampe de acces și sisteme acustice a instalaţiilor de semaforizare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.