Skip to main content

Încă 7 tramvaie noi, din fonduri europene! Primăria Timişoara a semnat astăzi contractul de finanţare

Tramvaie multi-articulate, cu podea complet coborâtă, fiecare dintre ele, cu o capacitate de 200 locuri, în valoare totală de aproximativ 20 de milioane de euro.

Acesta este obiectul contractului de finaţare semnat astăzi, de Primăria Timişoara şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

Cele 7 noi mijloace de transport în comun fac parte din flota de 21 de tramvaie, cu care municipalitatea vrea să înnoiască parcul auto al STPT.

CITEŞTE ŞI: Biciclist accidentat mortal de un microbuz, pe o șosea din vestul țării! Polițiștii au deschis o anchetă

“Licitaţia pentru achiziţia tramvaielor noi a fost finalizată în anul 2019, fiind semnat Contractul de furnizare nr. 103/26.07.2019 cu firma declarată câştigătoare – Bozankaya Otomotiv Mak.IML.ITH VE IHR.A.Ş.

Caracteristici tramvaie ofertate:

–    lungime: 29,95 m

–    lăţime: 2,40 m

–    număr călători: 200

–    autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai).

Preţ unitar tramvai, după licitaţie: 9.736.875,00 lei, fără TVA”, anunţă Primăria Timişoara.

Achiziţia celor 21 de tramvaie noi şi moderne care vor ajuge în perioada următoare la Timişoara se face prin cele trei proiecte derulate în cadrul Regio – Programul Operaţional Reginal (Regio-POR) 2014-2020.

“Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină cât mai atractiv pentru locuitorii oraşului şi vizitatori. Prin etapa a treia a proiectului se asigură practic finanţare pentru achiziţia a încă 7 tramvaie cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu mobilitate redusă. Noile vehicule vor circula pe linia 9 din Timişoara”, explică cei de la ADR Vest.

CITEŞTE ŞI: Important! Autorităţile din Ungaria permit intrarea românilor în ţara vecină! Ce condiţii trebuie respectate?

Tramvaiele vor fi echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sisteme de informare a călătorilor interior-exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.