Încă 7 tramvaie noi, din fonduri europene! Primăria Timişoara a semnat astăzi contractul de finanţare

Tramvaie multi-articulate, cu podea complet coborâtă, fiecare dintre ele, cu o capacitate de 200 locuri, în valoare totală de aproximativ 20 de milioane de euro.

Acesta este obiectul contractului de finaţare semnat astăzi, de Primăria Timişoara şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

Cele 7 noi mijloace de transport în comun fac parte din flota de 21 de tramvaie, cu care municipalitatea vrea să înnoiască parcul auto al STPT.

CITEŞTE ŞI: Biciclist accidentat mortal de un microbuz, pe o șosea din vestul țării! Polițiștii au deschis o anchetă

“Licitaţia pentru achiziţia tramvaielor noi a fost finalizată în anul 2019, fiind semnat Contractul de furnizare nr. 103/26.07.2019 cu firma declarată câştigătoare – Bozankaya Otomotiv Mak.IML.ITH VE IHR.A.Ş.

Caracteristici tramvaie ofertate:

–    lungime: 29,95 m

–    lăţime: 2,40 m

–    număr călători: 200

–    autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai).

Preţ unitar tramvai, după licitaţie: 9.736.875,00 lei, fără TVA”, anunţă Primăria Timişoara.

Achiziţia celor 21 de tramvaie noi şi moderne care vor ajuge în perioada următoare la Timişoara se face prin cele trei proiecte derulate în cadrul Regio – Programul Operaţional Reginal (Regio-POR) 2014-2020.

“Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină cât mai atractiv pentru locuitorii oraşului şi vizitatori. Prin etapa a treia a proiectului se asigură practic finanţare pentru achiziţia a încă 7 tramvaie cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu mobilitate redusă. Noile vehicule vor circula pe linia 9 din Timişoara”, explică cei de la ADR Vest.

CITEŞTE ŞI: Important! Autorităţile din Ungaria permit intrarea românilor în ţara vecină! Ce condiţii trebuie respectate?

Tramvaiele vor fi echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sisteme de informare a călătorilor interior-exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

  • Este o mare mizerie…banii publici se duc la turci, cand se puteau cumpara tramvaie romanesti de la Arad la jumatate de pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Razie pe șoselele din județ! Peste 500 de sancțiuni

Polițiștii rutieri timișeni, pe șoselele din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Un bloc evacuat în mijlocul nopții, după ce un apartament de la etajul 4 a luat foc!

Noaptea trecută, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu ce a cuprins un apartament de la etajul patru al unui bloc.

O săptămână cu întreruperi zilnice de apă, în Recaș!

Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție, în următoarea săptămână, la Recaș!

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.