În pragul falimentului, administratorul Colterm anunţă cum se pregăteşte pentru iarnă

Administratorul special al Colterm, societate aflată în insolvenţă, anunţă că face pregătiri pentru sezonul de încălzire 2022-2023.

În acest moment, în stoc ar fi 10.000 tone de cărbune, urmând ca și în perioada următoare să continue aprovizionarea.

CITEŞTE ŞI: Premieră la Spitalul Victor Babeș din Timișoara! Radiologii vor realiza ecografii de sân gratuite, la patul pacientelor internate în spital

În paralel, se fac stocuri şi de gaze, până acum reprezentanţii Colterm reuşind să înmagazineze 6.000 MWh de gaze, din totalul de 40.000 MWh stabilit de autorități.

Totodată, continuă și lucrările de investiții demarate pe rețelele termice secundare și primară.

“Astfel, de la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanțare europeană intitulat <<Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II>> (martie 2021) și până în prezent, au fost executate lucrări pe o lungime de 4.825 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 53,21 %) și 16.865 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 83,92 %). Reamintim că aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică, fapt pentru care le cerem din nou scuze clienților noștri și le mulțumim pentru înțelegere și încredere”, transmite administratorul special al Colterm.

Au fost executate şi o serie de reparații la morile de cărbune de la cazanele de abur de la CET Sud, fiind deja finalizate reparațiile la două mori de la cazanul 3 și ventilatorul de gaze arse, precum și la instalațiile de termoficare din incinta CET Sud.

CITEŞTE ŞI: Ai o idee de afacere inovatoare şi de impact? Şansa ta de a primi finanţare

Simultan, se execută lucrări pentru eliminarea neetanșeităților de pe rețelele secundare și primară, astfel încât să fie asigurate condiții optime de furnizare a energiei termice, în sezonul de încălzire 2022-2023.

În ceea ce privește situația debranșărilor/deconectărilor, până în prezent, au depus cereri de deconectare individuală un număr de 793 de proprietari de apartamente, iar 36 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 16 asociații de proprietari și 20 de case individuale sau apartamente cu branșamente separate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.