Skip to main content

GROZAV! Centrul de Excelență al județului Timiș pornește în această săptămână

Elevii excepționali ai județului Timiș pot începe pregătirea suplimentară pentru excelență!

Mult așteptatul proiect educațional, Centrul de Excelență, începe să funcționeze de sâmbătă. Peste 30 de școlari își vor desfășura aici activitatea în următoarea perioadă. Ulterior, numărul lor ar urma să crească.

Centrul de Excelență al Județului Timiș începe să funcționeze! După luni bune de pregătire, instituția educațională se pune în mișcare. 362 de elevi care a demonstrat că pot face performanță își vor putea dezvolta și mai mult abilitățile, învățând lucruri suplimentare față de cele studiate la clasă.

Este prima instituție care are ca și scop pregătirea tinerilor care au capacitatea de a face performanță. Inspectoratul Școlar al Județului Timiș împreună cu Primăria și Consiliul Local au făcut tot ce au putut pentru funcționarea acestui centru la condiții cât mai bune. Vom avea 37 de posturi cu de 27 norme didactice. Pentru început, vom începe cu 15 posturi ocupate”, a declarat Mariea Ștefan, directoarea Centrului Excelență.

Practic, celor 362 de copii admiși în Centrul de Excelență le vor preda 45 de profesori. Procedurile pentru selecția cadrelor didactice s-a făcut în luna octombrie a acestui an, iar a copiilor în luna noiembrie. Aici, procedura a fost mai anevoioasă căci la selecție s-au înscris 850 de elevi.

În momentul în care PMT va reuși să aprobe bugetul pe care l-am propus pentru anul 2017 atunci se va putea trece la o altă etapă, la creșterea numărului de copii acceptați, din semestrul II. Momentan atât ne-am permis”, a mai declarat Mariea Ștefan.

Disciplinele la care se vor pregăti special elevii vor fi: Limba română, Matematica, Fizică, Biologie, Informatică, Limba engleză, Limba franceză, Istorie, Științe sociale, Geografie, Arte și Religie.

Centrul de Excelență va funcționa, momentan, la Liceul de Informatică “Grigore Moisil”.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.