Skip to main content

Gratuit pentru toată lumea! Primăria vrea să elimine plata călătoriilor cu mijloacele STPT, în weekendul de deschidere a TM2023

Au mai rămas două zile până la deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, iar punctul central al evenimentelor va fi în Piaţa Unirii.

Pentru că este aşteptat un număr record de spectatori, reprezentanţi Primăriei Timişoara vor să încurajeze circulaţia cu mijloacele de transport în comun.

În acest sens, au propus un proiect de hotărâre pentru acordarea de gratuitate tuturor celor care merg cu tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul.

CITEŞTE ŞI: FOTO Fântână arteziană, arbori ornamentali şi panouri fotovoltaice, în Gara de Nord din Timişoara! Au început lucrările în valoare de 5 milioane de euro

“Având în vedere amploarea programului de deschidere „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”, ce va presupune organizarea în centrul orașului, în special în Piața Unirii a unor concerte la care se estimează participarea unui număr de aproximativ 16 000 spectatori, Centrul de Proiecte Timișoara a inițiat demersuri privind derularea în condiții optime a acestor evenimente. Evenimentele urmează a se derula în perioada 17.02.2023-19.02.2023, iar pentru atragerea unui public cât mai numeros și pentru a fi asigurate variante de deplasare diverse și facile, Centrul de Proiecte Timișoara a solicitat prin adresa nr. SC2023-002136/27.01.2023 acordarea de gratuitate la transportul în comun pentru utilizatorii acestuia în intervalul amintit anterior”, se arată în proiectul de hotărâre.

Costurile generate de acordarea acestor gratuități vor fi suportate de către Municipiul Timișoara ca diferenţe de tarif, conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport local de persoane.

Propunerea va fi supusă votului consilierilor locali, mâine, într-o şedinţă de îndată.

Dacă proiectul va fi aprobat, gratuitatea pe mijloacele de transport în comun va fi valabilă timp de trei zile, în perioada 17-19 februarie.

CITEŞTE ŞI: Sistemul de e-ticketing al transportului public va fi modernizat cu fonduri din PNRR

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.