Skip to main content

Sistemul de e-ticketing al transportului public va fi modernizat cu fonduri din PNRR

A fi om!

Primăria Timișoara a câștigat o finanțare de peste 5 milioane de lei pentru a moderniza sistemul prin care timișorenii își plătesc călătoriile cu transportul public. Sistemul actual a fost instalat în 2009.

Facem pași siguri înspre modernizarea transportului public, nu doar prin înnoirea radicală a flotei, ci și prin îmbunătățirea serviciilor. Una dintre aceste probleme a fost sistemul foarte fragmentat de plăți și numărare a călătorilor. Ca să obținem o evidență reală a călătorilor pe toate liniile, vrem să introducem un sistem nou, modern, prin care să poți plăti cash sau cu cardul și să poți să-ți achiziționezi abonamente direct de pe site. Acum că avem finanțarea asigurată, vom merge înainte și cu procedurile de achiziție”, transmite municipalitatea

Noul sistem va cuprinde cel puțin următoarele funcțiuni:

  • Informare în timp real a călătorilor în stații și în mijloacele de transport
  • Monitorizarea și managementul flotei de la distanță
  • Posibilitatea corelării cu Centrul de Management al Traficului pentru prioritizarea mijloacelor de transport în intersecțiile semaforizate
  • Colectarea de date privind numărul de călători
  • Supraveghere video în mijloacele de transport și în stații
  • Planificator de călătorie și aplicație de mobil
  • Posibilitatea plății titlului de călătorie cu cardul bancar sau telefonul mobil
  • Posibilitatea achiziționării abonamentelor direct de pe site-ul operatorului

Valoarea proiectului este de 5.291.902,50 lei (fără TVA), echivalentul a 1.075.000 euro, respectiv 6.297.363,98 lei (TVA inclus). Aceasta reprezintă cheltuielile eligibile asigurate prin fondurile din PNRR.

Primăria Timișoara a mai semnat contracte de finanțare prin PNRR pentru înnoirea flotei cu 33 de troleibuze, 30 de autobuze și 17 tramvaie, valoarea cărora se ridică la 376 de milioane de lei (TVA inclus).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.