Skip to main content

Gaură de aproape 10 milioane de lei, descoperită de Roxana Iliescu, la STPT! Consilierul local cere demisia directorului!

Dezastrul financiar de la Societatea de Transport Public Timişoara se adânceşte de la o zi la alta iar consilierul local Roxana Iliescu spune că de vină este directorul regiei, Constantin Cocheci.

Numit de USR, în fruntea STPT, în urmă cu un an, acesta a reuşit contraperformanţa de a diminua profitul societăţii cu aproximativ 10 milioane de lei.

O arată rapoartele contabile de dinainte şi de după septembrie 2022, atunci când Cocheci a devenit director.

CITEŞTE ŞI: Atac, la un magazin sătesc! Un individ a intrat prin efracţie şi a furat tot ce i-a căzut în mână

Mai exact, în iunie 2022, STPT avea un profit de aproape 800.000 de lei, iar un an mai târziu, o pierdere de peste 8 milioane de lei.

“În 2021 STPT a avut o pierdere de 1.678.199 lei.

În 2022, de când a venit la conducere Cocheci, STPT a avut o pierdere de 10.537.481 lei!

Conform Raportării contabile semestriale, anul acesta, la 30.06.2023, societatea înregistrează deja o pierdere de 8.189.780 lei!

31.12.2021: pierdere -1.678.199 lei.

31.12.2022: pierdere -10.537.481 lei

30.07,2023; pierdere -8.189.780 lei

Comparativ, dacă luăm in considerare cifrele de la jumatatea anului 2022, înaintea venirii lui Cocheci la conducere (a fost numit in septembrie 2022), la 30.06.2022 societatea înregistra profit in valoare de 795.202 lei!!!

Da, ați citit bine! La 30.06.2022 societatea înregistrează profit in valoare de +795.202 lei vs 30.06.2023 societatea înregistrează pierdere -8.189.780 lei!”, spune Roxana Iliescu, consilier local, care cere demisia lui Cocheci, pentru incompetenţa de care dă dovadă.

Din funcţia de director, ar trebui să găsească soluţii pentru acoperirea datoriilor şi pentru eficientizarea transportului în comun.

Însă, Constantin Cocheci nu excelează la niciunul dintre capitole.

“În contextul în care a crescut numărul mijloacelor de transport cu câteva zeci de unități ultima generație (21 tramvaie Bozankaya și 44 autobuze electrice- o pleașcă cu care s-au trezit datorită vechii administrații), astăzi avem mai putine mijloace de transport public pe trasee in Timisoara decât in anii precedenți!
Tramvaie și autobuze electrice ultima generație zac în curtea STPT, în timp ce timișorenii au așteptat și încă așteaptă zeci de minute în stații, pe caniculă sau în ploaie și circulă în condiții mizere!!
În ultimele luni, societatea înregistrează zilnic lipsuri pe trasee!
”, mai spune Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.