Skip to main content

Fritz vrea terenul pe care funcţionează CET Sud! Subiectul va fi dezbătut astăzi, de consilierii locali

Primarul Dominic Fritz cere Guvernului României transmiterea în domeniul public al Municipiului Timișoara a peste 50 de hectare pe care funcționează CET Sud.

În acest sens, a înaintat Consiliului Local un proiect de hotărâre care va fi discutat în ședința de astăzi.

CITEŞTE ŞI: Copil lovit de o mașină, pe trecerea de pietoni! Traversa strada spre şcoală

Aceste terenuri se află în proprietatea Statului Român și administrarea COLTERM și conform legii, ar trebui să aparțină domeniului public al Municipiului.

”Este încă unul din demersurile pe care le facem pentru întregirea patrimoniului orașului. Cerem Guvernului României să transfere cele 53 de hectare de la CET Sud în proprietatea Timișoarei pentru a putea continua investițiile de modernizare și salvare a sistemului de termoficare centralizat. Este o acțiune absolut firească de a preveni orice tentație ca acest teren să ajungă prin mijloace dubioase la persoane care nu au nicio legătură cu interesul orașului și Timișoara să fie din nou devalizată. Din păcate Timișoara are o tristă tradiție în acest domeniu: de-a lungul anilor orașul a fost jefuit de terenuri, cladiri industriale, vile centrale. Vrem să evităm riscul ca și aceste 53 de hectare de la CET Sud să aibă aceeași soartă. Sunt convins că Guvernul României va înțelege miza demersului nostru și va urgenta acest transfer de proprietate”, a spus primarul Dominic Fritz.

Pe aceste terenuri se află instalații, utilaje, drumuri de exploatare, calea ferată pe care ajunge cărbunele, platforme de depozitare, conducte, 87 de construcții tehnice pe care COLTERM le folosește în activitatea de producere și distribuţie a energiei termice.

CITEŞTE ŞI: Video: Intervenţie dramatică, după ce zidul unei clădiri s-a prăbuşit! Oameni prinşi sub dărâmături

Conform anexelor Codului Administrativ, respectiv OUG nr. 57/2019, lista de bunuri care aparțin domeniului public al municipiului includ: „reţelele de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, staţiile de tratare şi epurare a apelor uzate, cu instalaţiile, construcţiile şi terenurile aferente”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.