Skip to main content

Fritz vrea terenul pe care funcţionează CET Sud! Subiectul va fi dezbătut astăzi, de consilierii locali

A fi om!

Primarul Dominic Fritz cere Guvernului României transmiterea în domeniul public al Municipiului Timișoara a peste 50 de hectare pe care funcționează CET Sud.

În acest sens, a înaintat Consiliului Local un proiect de hotărâre care va fi discutat în ședința de astăzi.

CITEŞTE ŞI: Copil lovit de o mașină, pe trecerea de pietoni! Traversa strada spre şcoală

Aceste terenuri se află în proprietatea Statului Român și administrarea COLTERM și conform legii, ar trebui să aparțină domeniului public al Municipiului.

”Este încă unul din demersurile pe care le facem pentru întregirea patrimoniului orașului. Cerem Guvernului României să transfere cele 53 de hectare de la CET Sud în proprietatea Timișoarei pentru a putea continua investițiile de modernizare și salvare a sistemului de termoficare centralizat. Este o acțiune absolut firească de a preveni orice tentație ca acest teren să ajungă prin mijloace dubioase la persoane care nu au nicio legătură cu interesul orașului și Timișoara să fie din nou devalizată. Din păcate Timișoara are o tristă tradiție în acest domeniu: de-a lungul anilor orașul a fost jefuit de terenuri, cladiri industriale, vile centrale. Vrem să evităm riscul ca și aceste 53 de hectare de la CET Sud să aibă aceeași soartă. Sunt convins că Guvernul României va înțelege miza demersului nostru și va urgenta acest transfer de proprietate”, a spus primarul Dominic Fritz.

Pe aceste terenuri se află instalații, utilaje, drumuri de exploatare, calea ferată pe care ajunge cărbunele, platforme de depozitare, conducte, 87 de construcții tehnice pe care COLTERM le folosește în activitatea de producere și distribuţie a energiei termice.

CITEŞTE ŞI: Video: Intervenţie dramatică, după ce zidul unei clădiri s-a prăbuşit! Oameni prinşi sub dărâmături

Conform anexelor Codului Administrativ, respectiv OUG nr. 57/2019, lista de bunuri care aparțin domeniului public al municipiului includ: „reţelele de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, staţiile de tratare şi epurare a apelor uzate, cu instalaţiile, construcţiile şi terenurile aferente”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.