Skip to main content

Fritz şi Laţcău poveşti manipulatoare, de adormit copiii! Roxana Iliescu îi acuză pe cei doi de ipocrizie, după atribuirea unui contract de aproape două milioane de euro

Reabilitarea Turnului de Apă din Iosefin urmează să fie reluată, după ce administraţia Fritz a organizat o nouă licitaţie, câştigată de SC Alex Dia Construct SRL.

Contra sumei de 7.691.937 lei fără TVA, firma trebuie să ducă la bun sfârşit proiectul care a demarat în urmă cu trei ani şi care a ajuns la un stadiu de numai 30%.

Acesta a fost ;i motivul pentru care administraţia Fritz a reziliat contractul iniţial, doar că şansele ca noul constructor să îşi facă treaba sunt mici.

SC Alex Dia a creat, în trecut, mari probleme pe şantierele pe care a lucrat, iar din această cauză are şi certificat negativ dat exact de Primăria Timişoara.

Cum a ajuns să primească, din nou, lucrări din bani publici? Este întrebarea pe care şi-o pune consilierul local Roxana Iliescu.

“Fritz& Lațcău, pozează a zmei și corectitudinea întruchipată, dar tot imaginea de farisei li se potrivește cel mai bine!

De unde au tunat și au fulgerat atât primarul cât și viceprimarul împotriva, vezi Doamne, firmelor care nu-și respectă obligațiile contractuale față de municipiu, totul se dovedește a fi încă o poveste manipulatoare, de adormit timișorenii!

Că altfel nu-mi explic cum, o societate pusă pe “listă neagră” de Fritz & Comp, pricopsită cu un Certificat constatator negativ, reușește să fie desemnată câștigătoare a licitației privind Turnul de Apă, în loc de a fi exclusă din licitație, așa cum prevede legea!

Mai exact:

În 30.04.2024 primăria, sub semnătura lui Lațcău, emite firmei Alex Dia Construct SRL un Certificat Constatator negativ în baza art 167 alin 1 litera g) din Legea 98/2016 (“operatorul economic și-a încălcat în mod grav sau repetat obligațiile principale ce-i reveneau în cadrul unui contract de achiziții publice (…)”), aferent Contractului 125/18.08.2017 “ Extindere și reabilitare imobil Str. V. Alexandri nr. 1”.

Cu toate acestea, firma Alex Dia Construct SRL, ofertant in cadrul licitației organizată de primărie pentru lucrările rămase de realizat la Turnul de Apă din Iosefin, este desemnată câștigătoare în 08.05.2024!

Cum?! Ați citit bine! Emit acestei firme Certificat constatator negativ și de unde te-ai fi așteptat ca această societate, pe “lista neagră” fiind, să fie eliminată de la a mai avea acces vreodată la banii primăriei, conform spuselor lui Fritz & Lațcău, ne trezim că-i desemnată câștigătoarea licitației pentru Turnul de Apă.

În această situație, legea-i clară: această firmă trebuia să fie exclusă din procedura de atribuire a contractului de achiziție publică aferent Turnului de Apă, având certificat negativ, dar se pare ca n-a fost.

Poate ne spune Lațcău de ce…”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.