Skip to main content

Fritz le mai dă o lovitură timişorenilor! Cu cât anunţă că s-ar putea scumpi, gigacaloria?

Primarul Timişoarei demonstrează încă o dată că nu este în stare să gestioneze problemele de la Colterm.

După ce a anunţat insolvenţa societăţii de termoficare şi apoi, sistarea furnizării de apă caldă şi căldură de luni, dar şi scumpirea agentului termic, acum spune cu cât vor plăti în plus, abonaţii.

CITEŞTE ŞI: Noi restricții începând de luni! Vezi aici ce te așteaptă dacă nu ești vaccinat

“Consiliul de Administrație al Colterm a stabilit, în baza metodologiei Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și având în vedere explozia neprevăzută a tarifelor la energie, un preț actualizat de facturare a MWh, ce va fi prezentat în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara. În baza calculelor economice și cerințelor legale, acest nou preț este de 851,27 de lei MWh”, transmite Primăria Timişoara.

Şi cum subvenţia acordată de la bugetul local este de 207,27 lei/MWh, diferenţa de 644 de lei ar trebui plătită de abonaţii Colterm.

Este vorba despre o creştere de 3 ori faţă de preţul actual, scumpire pe care şi primarul recunoaşte că timişorenii nu o pot suporta.

“Criza mondială a energiei, dar și poziția economică vulnerabilă a Colterm, rezultatul anilor de administrație dezastruoasă, obligă compania să crească prețul de facturare, care nu poate fi sub cel de producție. Asta este realitatea cifrelor, pe care nu o putem schimba. Este evident că timișorenii racordați la sistemul centralizat nu pot suporta facturi majorate de 3 ori la energia termică și de aceea prețul final îl vom stabili în urma ședinței Consiliului Local Timișoara”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În aceeași situație cu Timișoara se află și alte 26 de orașe din țară, care au sisteme de termoficare centralizate și care sunt nevoite acum să adapteze prețurile de facturare la noile tarife ale combustibililor.

De aceea,  Asociația Municipiilor din România a transmis o scrisoare Guvernului, semnată de 27 de primari, prin care a cerut ajutorul Executivului pentru a trece peste această criză energetică.

CITEȘTE ȘI: Circulația mijloacelor de transport în comun, data peste cap duminică! Trasee deviate, din cauza “Timişoara City Marathon”

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.