Fritz le mai dă o lovitură timişorenilor! Cu cât anunţă că s-ar putea scumpi, gigacaloria?

Primarul Timişoarei demonstrează încă o dată că nu este în stare să gestioneze problemele de la Colterm.

După ce a anunţat insolvenţa societăţii de termoficare şi apoi, sistarea furnizării de apă caldă şi căldură de luni, dar şi scumpirea agentului termic, acum spune cu cât vor plăti în plus, abonaţii.

CITEŞTE ŞI: Noi restricții începând de luni! Vezi aici ce te așteaptă dacă nu ești vaccinat

“Consiliul de Administrație al Colterm a stabilit, în baza metodologiei Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și având în vedere explozia neprevăzută a tarifelor la energie, un preț actualizat de facturare a MWh, ce va fi prezentat în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara. În baza calculelor economice și cerințelor legale, acest nou preț este de 851,27 de lei MWh”, transmite Primăria Timişoara.

Şi cum subvenţia acordată de la bugetul local este de 207,27 lei/MWh, diferenţa de 644 de lei ar trebui plătită de abonaţii Colterm.

Este vorba despre o creştere de 3 ori faţă de preţul actual, scumpire pe care şi primarul recunoaşte că timişorenii nu o pot suporta.

“Criza mondială a energiei, dar și poziția economică vulnerabilă a Colterm, rezultatul anilor de administrație dezastruoasă, obligă compania să crească prețul de facturare, care nu poate fi sub cel de producție. Asta este realitatea cifrelor, pe care nu o putem schimba. Este evident că timișorenii racordați la sistemul centralizat nu pot suporta facturi majorate de 3 ori la energia termică și de aceea prețul final îl vom stabili în urma ședinței Consiliului Local Timișoara”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În aceeași situație cu Timișoara se află și alte 26 de orașe din țară, care au sisteme de termoficare centralizate și care sunt nevoite acum să adapteze prețurile de facturare la noile tarife ale combustibililor.

De aceea,  Asociația Municipiilor din România a transmis o scrisoare Guvernului, semnată de 27 de primari, prin care a cerut ajutorul Executivului pentru a trece peste această criză energetică.

CITEȘTE ȘI: Circulația mijloacelor de transport în comun, data peste cap duminică! Trasee deviate, din cauza “Timişoara City Marathon”

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.