Skip to main content

Fritz, în umbra lui Robu! Bilanţul la trei ani de mandat, construit în jurul candidaturii fostului primar: “este un moment periculos”

USR-iştii din Timiş s-au adunat aseară, la Cinema Timiş, unde administraţia Fritz a trecut în revistă realizările celor trei ani care au trecut de când a preluat puterea.

În bilanţ sunt amintite, printre altele, lupta cu „mafia de pe malul Begăi”, investiţiile „uriaşe” în infrastructură şi digitalizarea Primăriei.

De asemenea, Fritz se mândreşte cu o rată de absorbție a fondurilor europene de 80%, un record, pentru Timişoara.

Este vorba exclusiv despre proiecte moştenite de la fosta administraţie, la care implementarea a început după 2020.

„Ultimii trei ani au fost o luptă zilnică, contra-cronometru: pentru investiții, recuperarea patrimoniului, atragerea de fonduri europene, reforma administrației, repoziționarea Timișoarei pe harta Europei. Când am devenit primar, rata de absorbție a fondurilor europene în Primărie era undeva la 0,2%.
Împreună cu o echipă fabuloasă am absorbit 80% din fonduri și până la sfârșitul anului o să ajungem la 90%. Am depus proiecte noi și am semnat contracte de finanțare pentru fonduri europene în valoare de 1 miliard de lei. Banii ăstia sunt pașaportul nostru pentru a duce Timișoara într-o nouă etapă de dezvoltare. În ultimul an toate acțiunile noastre de recuperare a patrimoniului Timișoarei – prădat și folosit ilegal decenii, de șmecheri – sunt în plină desfășurare. Terenuri, clădiri, vile istorice sunt în vizorul nostru și mergem până în pânzele albe să redăm Timișoarei ce este al ei. Nu ne mai sperie nimeni și nimic
„, spune Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Totuşi, edilul pare intimidat de faptul că Nicolae Robu va candida pentru un nou mandat, din partea PNL.

Le-a cerut colegilor din USR să ia în serios competiţia electorală de anul viitor, pentru a se menţine la putere.

“Luptaţi, în această luptă! Vom câştiga această luptă dar doar dacă luăm lupta în serios şi dacă credem în potenţialul Timişoarei (…) Este un moment periculos pentru Timişoara. În 2024, timişorenii trebuie să decidă dacă va merge înainte sau înapoi. Vor trebui să decidă dacă vor sa restaureze supremaţia hoţilor, sau să continue pe drumul respectului pentru lege. Vor trebui să spună clar: vrem un oraş anti-eureapen, un oraş xenofob, în care primarul este buricul târgului, sau vrem un oraş eruropean, un oras deschis pentru diversitate în care lucrează o echipă, nu un rege”, a spus Dominic Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.