Skip to main content

Fritz, în umbra lui Robu! Bilanţul la trei ani de mandat, construit în jurul candidaturii fostului primar: “este un moment periculos”

USR-iştii din Timiş s-au adunat aseară, la Cinema Timiş, unde administraţia Fritz a trecut în revistă realizările celor trei ani care au trecut de când a preluat puterea.

În bilanţ sunt amintite, printre altele, lupta cu „mafia de pe malul Begăi”, investiţiile „uriaşe” în infrastructură şi digitalizarea Primăriei.

De asemenea, Fritz se mândreşte cu o rată de absorbție a fondurilor europene de 80%, un record, pentru Timişoara.

Este vorba exclusiv despre proiecte moştenite de la fosta administraţie, la care implementarea a început după 2020.

„Ultimii trei ani au fost o luptă zilnică, contra-cronometru: pentru investiții, recuperarea patrimoniului, atragerea de fonduri europene, reforma administrației, repoziționarea Timișoarei pe harta Europei. Când am devenit primar, rata de absorbție a fondurilor europene în Primărie era undeva la 0,2%.
Împreună cu o echipă fabuloasă am absorbit 80% din fonduri și până la sfârșitul anului o să ajungem la 90%. Am depus proiecte noi și am semnat contracte de finanțare pentru fonduri europene în valoare de 1 miliard de lei. Banii ăstia sunt pașaportul nostru pentru a duce Timișoara într-o nouă etapă de dezvoltare. În ultimul an toate acțiunile noastre de recuperare a patrimoniului Timișoarei – prădat și folosit ilegal decenii, de șmecheri – sunt în plină desfășurare. Terenuri, clădiri, vile istorice sunt în vizorul nostru și mergem până în pânzele albe să redăm Timișoarei ce este al ei. Nu ne mai sperie nimeni și nimic
„, spune Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Totuşi, edilul pare intimidat de faptul că Nicolae Robu va candida pentru un nou mandat, din partea PNL.

Le-a cerut colegilor din USR să ia în serios competiţia electorală de anul viitor, pentru a se menţine la putere.

“Luptaţi, în această luptă! Vom câştiga această luptă dar doar dacă luăm lupta în serios şi dacă credem în potenţialul Timişoarei (…) Este un moment periculos pentru Timişoara. În 2024, timişorenii trebuie să decidă dacă va merge înainte sau înapoi. Vor trebui să decidă dacă vor sa restaureze supremaţia hoţilor, sau să continue pe drumul respectului pentru lege. Vor trebui să spună clar: vrem un oraş anti-eureapen, un oraş xenofob, în care primarul este buricul târgului, sau vrem un oraş eruropean, un oras deschis pentru diversitate în care lucrează o echipă, nu un rege”, a spus Dominic Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.