Skip to main content

FOTO Ziua Armatei Române, sărbătorită la Timișoara!

Ziua Armatei Române este sărbătorită astăzi în toată țara, astfel că momentul a fost marcat și la Timișoara.

Brigada 18 Cercetare Supraveghere “DECEBAL”, a organizat în această dimineață, în Parcul Central, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Necunoscut un ceremonial militar și religios pentru a marca Ziua Armatei României.

Așadar, înaintea mult așteptate parade militare, preoții au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor neamului.

Tot astăzi, de la ora 17:00, la Spitalul Militar, în spațiul dedicat artelor, va avea loc vernisajul expoziției „Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu” Timișoara 1754 -2022”. Astfel, timișorenii care vor trece pragul instituției vor putea vedea peste 100 de piese din dotarea unității medicale. Expoziția este organizată în colaborare cu Muzeul Național al Banatului.

În fiecare an, în data de 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei Romane, după ce în 1944, armata a eliberat Transilvania de Nord de sub ocupația hortystă în urma bătăliei de la Carei.

La eveniment au participat veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autorităţile judeţene şi locale, dar și simpli timișoreni care au admirat militarii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.