Skip to main content

FOTO Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Timişoara! S-a încins Hora Unirii!

Ceremonie militară şi religioasă, astăzi la Timişoara, de Ziua Unirii Principatelor! Se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire.

Evenimentele au avut loc și în acesta an, în fața Inspectoratului Județean de Poliție, de pe bulevardul Take Ionescu, unde este bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestările dedicate Micii Uniri au început la ora 10.00. A fost prezentat onorul şi a fost intonat Imnul României.

Evenimentele au continuat cu un ceremonial religios, după care a avut loc tradiţionala depunere de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, situată în faţa Inspectoratului de Poliţie.

Ulterior a avut loc o scurtă paradă militară, și tradiționala horă a Unirii.

Astăzi se sărbătoresc 164 de ani de la Mica Unire. La 24 ianuarie 1859 Moldova se unea cu Țara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, care a fost ales domnitor al ambelor principate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.