Skip to main content

FOTO: Profesorii şi studenţii de excepţie, de la UVT, premiaţi într-o gală a excelenţei!

Comunitatea Universității de Vest din Timișoara a organizat cea de-a IX-a ediție a Galei Premiilor UVT!

Evenimentul a avut loc seara trecută la Opera Națională Română din Timișoara.

„Premiile anuale de excelență subliniază esența vieții academice: este vorba de angajamentul acestei comunități universitare față de valorile pe care și le-a asumat de-a lungul timpului. Premiile de excelență UVT poartă în ele simbolistica acestor valori: onestitatea, profesionalismul, respectul reciproc – valori importante pentru noi, esențiale în existența UVT. Îi felicit pe merituoșii premiați din cadrul acestei ediții și îi încurajez să persevereze în drumul pe care s-au consacrat, cel al performanței strălucite.”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

De asemenea, evenimentul anual al premiilor acordate de UVT a beneficiat de un spectacol oferit de maestrul Horațiu Mălăele, dar și de evoluțiile talentaților studenți ai Facultății de Muzică și Teatru a UVT, care au susținut două momente muzicale.

Prima piesă a fost compoziția ,,Nu-i bai!” din opereta „Lasați-mă să cânt!” de Gherase Dendrino, interpretată de studenții Sorina Boboruta, Paula Harca, Anamaria Buturca, Mihai Cicu, Alexandru Ticula, Darius Gruita, cu acompaniamentul la pian oferit de lect. univ. Siviana Cîrdu, clasa conf. univ. dr. Mariana Șarba. Au urmat apoi piesele „Dance of the little dragon”, de Anže Rozman, și „Yellow single Line”, de Gareth Mc Learnon, interpretate de Romanian Flute Ensemble, în componența căruia fac parte Romina Onișor, Tabea Bebeșelea, Katica Lazar, Riana Savu, Diana Rusu, Matilda Onț, Bella Moisa, Eduard Miclea, din clasa conf. univ. dr. Matei Ioachimescu.

Premiile acordate reflectă rezultatele anuale de excepție ale membrilor comunităţii academice din UVT din ariile știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte personalități sau instituţii. În cadrul galei au fost decernate zece premii, dintre care șase premii pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului, precum și patru premii speciale, pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest din Timișoara și pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional.

Laureații premiilor de excelență UVT în 2023 sunt:

 • Lect. dr. Victor Ambruș (Facultatea de Fizică) – Premiul „Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Știinţele Naturii
 • Conf. dr. Adara Blaga (Facultatea de Matematică și Informatică) – Premiul „Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică
 • Prof. dr. Mona Vintilă (Facultatea de Sociologie și Psihologie) – Premiul „Gabriela COLŢESCU” pentru Ştiinţe Sociale și Politice
 • Lect. dr. Sorina Doroga (Facultatea de Drept) – Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Ştiinţe Economice
 • Prof. dr. Georgiana Badea (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie) – Premiul „Eugen TODORAN” pentru Ştiinţe Umaniste
 • Conf. dr. Matei Ioachimescu (Facultatea de Muzică și Teatru) – Premiul „ Nicolae BOBOC” pentru Arte și Sport
 • Monica Brihan (Sef Serviciu UVT) – Premiul „Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT
 • Proiectele UVT câștigătoare ȋn competiția PNRR-I8, realizate de echipa formată din prof.dr. Oana Lobonț (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor), CSIII.dr. Gabriel Bușe (Facultatea de Fizică),
 • lect. dr. Victor Ambruș (Facultatea de Fizică) – Premiul pentru „Inovare și Antreprenoriat”
 • Emanuel Rusu (student la Facultatea de Matematică și Informatică) – Premiul „Studentul Anului”
 • Prof. Dr. Mircea Mihăieș – Premiul „Sever BOCU” pentru Implicare Civică şi Socială

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.