FOTO Primul tramvai Bozankaya a ieșit pe traseu la Timișoara și va circula pe linia 1!

Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat în această dimineață că primul tramvai nou, produs de compania turcească Bozankaya a ieșit pe traseu. Acesta va circula pe linia 1, între Gara de Nord și UMT-Stația Meteo.

STPT a primit echipamentele care lipseau pentru ca tramvaiele să poată circula. Este vorba în principal de cricurile hidraulice folosite în caz de deraiere, care nu erau incluse în contractul initial cu firma din Turcia.

Primul tramvai nou din ultimii 50 de ani, conceput și construit special pentru Timișoara, a ieșit de dimineață pe traseu și va circula pe linia 1. Este un prim pas în modernizarea flotei de transport în comun pentru ca aceasta să devină confortabilă și atractivă pentru cât mai mulți timișoreni. Obiectivul nostru este ca, până în 2030, jumătate din călătorii să aibă loc cu transportul public”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

La Timișoara au ajuns opt din cele 21 de tramvaie produse de Bozankaya. Fiecare dintre garnituri a costat 11,6 milioane de lei.

Celelalte 13 tramvaie produse de compania Bozankaya ar urma să ajungă la Timișoara până la finalul anului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.