Skip to main content

FOTO Peste 130 de hectare de teren, acoperite de apă în vestul țării! Este cod portocaliu de inundații, până mâine

Mai multe localități din județul Hunedoara, afectate de inundații! Hidrologii au emis un cod portocaliu valabil până mâine.

Avertizarea vizează bazinele hidrografice Crișul Alb și Jiu.

În această după-amiază, prefectul de Hunedoara împreună cu șeful ISU au mers în comunele Baia de Criș și Vața de Jos, pentru a vedea care este situația. Au fost inundate aproximativ 130 de hectare de teren arabil. Și un drum a fost acoperit de apă. Din fericire, gospodăriile localnicilor nu au fost afectate.

La acțiunea de recunoaștere în teren au participat și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Ape Crișuri și ai autorităților locale din cele două comune.

Echipajele de intervenție ale ISU Hunedoara continuã monitorizarea situatiei hidrologice si sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.

Având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul ISU Hunedoara, completată cu specialiști ai SGA pentru a se urmãri permanent situația din teren. În plus, pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de CODUL PORTOCALIU de inundații, ISU Hunedoara a dispus prealertarea fiecărei subunități de intervenție și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în astfel de situații”, transmite ISU Hunedoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.