Skip to main content

Foto: Imagini fabuloase din căminul de lux al UVT! În ce stadiu este obiectivul şi când se vor caza primii studenţi?

Cel mai modern cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara se apropie de momentul inaugurării la mai bine de un deceniu de la așezarea pietrei de temelie.

Este vorba despre căminul situat în Complexul Studențesc, în spatele cladirii BRD, care va avea o capacitate de aproximativ 650 de locuri.

Clădirea, cu parter și şapte etaje, are 31 de camere pe fiecare nivel, cu excepţia ultimului etaj, acolo unde sunt spaţii tehnice şi încăperi comune.

În fiecare cameră vor fi cazaţi cel mult trei studenţi, iar condiţiile vor fi asemănătoare cu cele din campusurile universităţilor de elită din lume.

Fiecare cameră are baie proprie şi va fi dotată cu televizor și frigider, iar accesul se va face pe bază de cartelă.

De asemenea, în fiecare încăpere vor fi aparate de climatizare și detectoare de fum.

Studenţii cu dizabilităţi vor avea la dispoziţie camere separate, în care vor fi cazate cel mult două persoane.

Pe fiecare etaj va fi amenajată o bucătărie, a sală de mese și o spălătorie.

În plus, studenții vor avea la dispoziție camere comune, în care pot desfășura diverse activități, iar căldura va fi asigurată de o centrală proprie.

Clădirea este dotată cu şase lifturi, iar la parter va funcționa o grădiniță cu program prelungit, la care vor putea învăța aproximativ 100 de copii.

Studenții nu trebuie să își facă griji nici în privința mașinilor personale, întrucât la subsol va fi amenajată o parcare spațioasă.

Valoarea investiției este de 16 milioane de euro, iar reprezentanții UVT spun că obiectivul va fi inaugurat în luna mai a anului următor.

Asta înseamnă că în toamna lui 2024, căminul de lux al UVT va putea găzdui primii studenţi.

Mai sunt de realizat mici finisaje interioare și racordurile la apă și gaz, dar și căile de acces spre parcare.

Construcția căminului a început în anul 2013, dar lucrările au fost întrerupte de mai multe ori din cauza lipsei de fonduri.

În plus, firma contractată inițial a intrat în insolvență și a fost nevoie de organizarea unei noi licitații.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.