Skip to main content

Foto: Imagini fabuloase din căminul de lux al UVT! În ce stadiu este obiectivul şi când se vor caza primii studenţi?

Cel mai modern cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara se apropie de momentul inaugurării la mai bine de un deceniu de la așezarea pietrei de temelie.

Este vorba despre căminul situat în Complexul Studențesc, în spatele cladirii BRD, care va avea o capacitate de aproximativ 650 de locuri.

Clădirea, cu parter și şapte etaje, are 31 de camere pe fiecare nivel, cu excepţia ultimului etaj, acolo unde sunt spaţii tehnice şi încăperi comune.

În fiecare cameră vor fi cazaţi cel mult trei studenţi, iar condiţiile vor fi asemănătoare cu cele din campusurile universităţilor de elită din lume.

Fiecare cameră are baie proprie şi va fi dotată cu televizor și frigider, iar accesul se va face pe bază de cartelă.

De asemenea, în fiecare încăpere vor fi aparate de climatizare și detectoare de fum.

Studenţii cu dizabilităţi vor avea la dispoziţie camere separate, în care vor fi cazate cel mult două persoane.

Pe fiecare etaj va fi amenajată o bucătărie, a sală de mese și o spălătorie.

În plus, studenții vor avea la dispoziție camere comune, în care pot desfășura diverse activități, iar căldura va fi asigurată de o centrală proprie.

Clădirea este dotată cu şase lifturi, iar la parter va funcționa o grădiniță cu program prelungit, la care vor putea învăța aproximativ 100 de copii.

Studenții nu trebuie să își facă griji nici în privința mașinilor personale, întrucât la subsol va fi amenajată o parcare spațioasă.

Valoarea investiției este de 16 milioane de euro, iar reprezentanții UVT spun că obiectivul va fi inaugurat în luna mai a anului următor.

Asta înseamnă că în toamna lui 2024, căminul de lux al UVT va putea găzdui primii studenţi.

Mai sunt de realizat mici finisaje interioare și racordurile la apă și gaz, dar și căile de acces spre parcare.

Construcția căminului a început în anul 2013, dar lucrările au fost întrerupte de mai multe ori din cauza lipsei de fonduri.

În plus, firma contractată inițial a intrat în insolvență și a fost nevoie de organizarea unei noi licitații.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.