Skip to main content

Foto: Drum înghiţit de ape! Se intervine de urgenţă pentru eliberarea carosabilului şi deblocarea traficului auto

Ploile abundente din ultimele ore au făcut prăpăd, în vestul ţării, unde afectate sunt mai multe gospodări, dar şi drumuri care au devenit impracticabile.

Cea mai gravă situaţie este pe DN 7, în judeţul Hunedoara, între Orăștie și Aurel Vlaicu unde şoseaua este acoperită cu apă, astfel că a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Preşedintele CJSU a dispus închiderea coborârii de pe autostrada A1, în zona localităţii Geoagiu, pentru fluidizarea traficului pe DN7.

CITEŞTE ŞI: Descinderi în vama Nădlac! Zeci de suspecţi duşi la audieri, într-un dosar de luare de mită

În paralel, pe tronsonul de drum dintre Orăștie și Aurel Vlaicu, unde se circulă cu dificultate din cauza inundaţiilor, sunt mai multe echipaje de intervenţie.

Reprezentanți ai ISU Hunedoara, Sistemului de Gospodărie a Apelor Hunedoara și ai Secției de Drumuri Naționale acţionează pentru evacuarea apei de pe şosea şi deblocarea traficului auto.

Problemele de pe tronsonul de drum cuprins între Orăștie și Aurel Vlaicu sunt cauzate de râul Romos care s-a revărsat pe o porțiune de aproximativ 2 km.

De altfel, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, în această dimineaţă, o avertizare de de tip cod galben de inundaţii, pentru mai multe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad.

Este vorba despre râurile mici din bazinul hidrografc al Crişului Alb, în cazul cărora specialiştii spun că sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, din cauza scurgerilor de pe versanţi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.