FOTO: Aparatură de ultimă generație, la Spitalul Județean din Timișoara! RMN-ul și computer-ul tomograf, vechi de peste 16 ani, schimbate cu unele noi

Aparatură nou-nouță la Spitalul Județean din Timișoara!

Un aparat de rezonanță magnetică (RMN) și un computer tomograf (CT) au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială.

După aproximativ 16 ani, aparatura veche a fost schimbată cu una de nouă generație, prin care se pot face investigații de imagistică de înaltă precizie.

CITEȘTE ȘI: Profesor eliminat de la examenul de titularizare, în Timiș! A încercat să copieze

„Este extraordinar de importantă achiziția acestor aparate, pentru că RMN-ul are o vechime de peste 16 ani, peste 50.000 de examinări, era uzabil din punct de vedere fizc, iar tehnologia, din punctul de vedere al imagisticii, a evoluat extraordinar în ultima perioadă. În ceea ce privește computer tomograful (CT), prin amplasament și prin faptul că este o tehnologie de ultimă generație și deservește cazurile grave, complexe, care se adresează Spitalului Județean este o achiziție extraordinar de benefică pentru colegii de la UPU și medicii noștri radiologi. A fost o achiziție și un program deosebit de important al Ministerului Sănătății, realizat repede. Într-un an și jumătate a început proiectul, a fost realizat, finalizat, recepționat și pus în funcție, și doi oameni au contribuit în mod esențial, domnul ministrul al sănătății și domnul profesor Florin Bîrsășteanu. Probabil că lor li se datorează și modalitatea de lucru și faptul că spitalul, la ora actuală, beneficiază de un RMN de ultimă generație și de un computer tomograf”, a transmis Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Întregul proiect a început în urmă cu un an și jumătate, iar de aproximativ două săptămâni aparatura a fost pusă în funcțiune.

În ceea ce privește aparatele vechi, acestea pot fi în continuare folosite, însă odată cu creșterea de uzură apar și problemele tehnice.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Adrian Pau, despre Codul Administrativ: “un pas spre eficiență în administrația publică”

„Avem un aparat care astăzi a cedat, a cedat piesa cea mai scumpă și anume tubul, iar reparația este enorm de costisitoare fiindcă este un aparat vechi, iar piesele sunt greu de găsit”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean.

Noua aparatura a fost achiziționată încă din ianuarie, pe vremea când senatorul PSD Florian Bodog era ministru al sănătății.

„E vorba de prima rețea națională de imagistică și radiologie, rețea integrată, adică este pentru prima dată în istoria României când se cumpără atâtea echipamente de imagistică performante, care pot să dialogheze între ele, prin acest sistem PAX, permit și telemedicina. Echipamenele au fost achiziționate la un preț corect, pentru că dată fiind cantitatea mare pe care a achiziționat-o Ministerul, prețurile sunt foarte bune. Prin această achiziție, s-a realizat măsura de guvernare care spune că un CT și un RMN, pentru fiecare spital județean. La sfârșitul acestui an, toate spitalele din România vor avea CT și RMN instalat”, a transmis Florian Bodog, fostul ministru al sănătății.

RMN-ul a costat aproximativ 600.000 de euro, computer-ul tomograf, aproximativ 100.000 de euro, iar echipamentul PAX, aproximativ 30.000 de euro.

{gallery}Aparatura-spital{/gallery}

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.