Skip to main content

Forumul Internațional de Afaceri, premieră de succes a CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.

Derulat sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul a vizat cu prioritate stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri bilaterale și inter-regionale, oferind companiilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul de parteneri și de a-și extinde activitatea pe noi piețe, într-un spațiu de networking adecvat.

Sectoarele economice predominante au fost: agricultură și industrie alimentară, comerț, IT&C, energie, industrie prelucrătoare, industrie chimică, construcții, imobiliare și dezvoltare urbană, textile, mobilă, turism, consultanță în afaceri, transport public, bancar, administrație publică, alte sectoare de nișă.

Pe durata celor două zile, au trecut pragul Sălii Europa peste 380 de companii străine și românești, pentru întîlnirile de tip B2B, organizate pe cele șase țări.  În Holul Forum și în zona Business Lounge, au expus 9 companii străine în cadrul EXPO FORUM.

Au fost prezenți și reprezentanți ai unor municipalități și agenții de dezvoltare locală din Serbia, ai Turkish Airlines și LOT Polish Airlines care s-au întâlnit cu omologi din Primăria Timișoara și respectiv cu conducerea Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara.

La deschiderea oficială a Forumului dar și la evenimentele din cele două zile au participat 45 de oficiali străini și români, dintre care amintim:

  • Șefii delegațiilor străine: Guven GŰNGŐR, Vicepreședinte Consiliul pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK), Ufuk TANDOGAN, Președinte Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Iulia ENACHE-BINDER, consilier Camera de Comerț
  • Româno-Germană (AHK), Roberto MUSNECI, Președinte Camera de Comerț Italiană pentru România, Adam SOBIESZKODA, Director Camera de Comerț Româno-Poloneză, Mihailo VESOVIĆ, Director Camera de Comerț a Serbiei, Mirsad JAŠARSPAHIĆI, Președinte Camera Economică a Federației Bosnia și Herzegovina;
  • Oficiali ai corpului diplomatic străin acreditat în România și la Timișoara: E.S. Özgür Kıvanç ALTAN, Ambasadorul Republicii Turcia,  E.S. Ștefan TOMAŠEVIĆ, Ambasadorul Republicii Serbia, Regina LOCHNER, Consul R.F.Germania la Timișoara și Angela PESAVENTO, Consul Onorific al Italiei la Timișoara;
  • Oficiali ai administrației publice centrale și locale: Lucian-Ioan RUS, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Dominic FRITZ, Primarul Municipiului Timișoara, Alin NICA, Președinte Consiliul Județean Timiș și Mihai RITIVOIU, Prefectul Județului Timiș;
  • Președinți de camere de comerț teritoriale din România – Argeș, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui și reprezentanți ai CCIR.

Președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, a fost prezent „virtual”, adresând un mesaj video în care a apreciat inițiativa CCIAT de organizare a acestui Forum, a menționat stadiul relațiilor comerciale ale României cu cele 6 țări și a urat succes tuturor participanților.

După deschiderea oficială, șefii delegațiilor străine au participat la o masă rotundă moderată de președintele CCIAT având ca temă „Rolul liderilor de afaceri în promovarea dezvoltării sustenabile”. Au fost abordate și aspecte privind îmbunătățirea infrastructurii de transport feroviar și rutier între Județul Timiș și Serbia, deschiderea unei linii aeriene directe Timișoara-Istanbul, eficientizarea parteneriatului public-privat, altele.  

Programul extra-profesional a cuprins un tur de oraș, degustări de vinuri și vizite la crame de prestigiu din Banat și o cină tradițională românească. 

Participarea companiilor a fost gratuită.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.