Skip to main content

Florin Drăgan, reconfirmat pentru un nou mandat de rector la Universitatea Politehnica Timișoara!

Cadrele didactice, cercetătorii și studenții Universității Politehnica Timișoara și-au ales rectorul pentru viitorii de 5 ani! Actualul rector, Florin Drăgan, fiind reconfirmat pentru un nou mandat.

Din numărul total de 598 de electori, la urne s-au prezentat 491 (82%), au fost 464 de voturi valabil exprimate, 23 de voturi anulate și 4 voturi albe.

Noul rector ales al Universității Politehnica Timișoara rămâne în continuare Florin Drăgan, care a întrunit 464 (94.5%) de voturi „pentru”.

„Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice și studenților care mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat. Votul a fost pentru un program managerial ambițios, pornind de la proiectele pe care le-am derulat în acest prim mandat. În urmă cu 4 ani, în momentul candidaturii mele, îmi propuneam în primul rând o schimbare de cultură organizațională în Politehnică. Nu bănuiam atunci toate provocările cu care ne-am confruntat, inclusiv cei doi ani de pandemie. În acest context am căutat să avem o transformare organizațională cât mai lină, poate pentru unii prea rapidă, care a implicat în anumite cazuri o schimbare de mentalitate sau de poziționare a diferitelor procese din cadrul universității. În această perioadă au venit oameni din afara universității cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate, am schimbat împreună imaginea universității sau modul în care comunicăm, anumite abordări din zona financiară, de patrimoniu, internaționalizare, antreprenoriat sau am ancorat solid universitatea noastră în domeniul cultural. Poate că această perioadă ne-a făcut să ne redefinim de multe ori cuvinte ca implicare, împreună sau asumare.

În continuare ne propunem și consolidarea unui rol regional al Politehnicii, în acord cu tradiția noastră, rol regândit în ultimii 2 ani prin proiectele desfășurate pe învățământ dual la Arad și respectiv cele dezvoltate în jurul Facultății de Inginerie de la Hunedoara. Dacă Timișoara s-a obișnuit să gândească soluții mai mult pentru ea, perspectiva oferită de Politehnică trebuie să împingă orașul tot mai mult înspre un rol pregnant regional”, a declarat Florin Drăgan, rector în funcție și rector ales al Universității Politehnica Timișoara.

În calendarul electoral aprobat de Senatul UPT urmează alegerile directorilor de departament, a membrilor în consiliile departamentelor, a membrilor Senatului UPT și a membrilor în consiliile facultăților (14 decembrie 2023), validarea rezultatelor acestor alegeri de către Senat (18 decembrie 2023), începerea mandatului noului Senat, alegerea președintelui Senatului, validarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de rector (21 decembrie 2023).

Mandatul rectorului începe la data de 15 martie 2024, după confirmarea acestuia de către Ministerul Educației, după care urmează încheierea cu Senatul universitar a unui un contract de management, cuprinzând criteriile şi indicatorii de performanţă managerială, drepturile şi obligaţiile părţilor contractuale, numirea prorectorilor, precum și organizarea concursului public de selecţie a decanilor, la nivelul facultăţii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.