Skip to main content

Flautistul Matei Ioachimescu și The Romanian Flute Ensemble, pe scena Conservatorului Santa Cecilia din Roma într-un concert extraordinar la Gala Festivalului PROPATRIA

Universitatea de Vest din Timișoara anunță o viitoare prezență remarcabilă pe scena Conservatorului Santa Cecilia din Roma.

Flautistul Matei Ioachimescu și The Romanian Flute Ensemble vor susține un concert extraordinar la Gala Festivalului PROPATRIA de la Roma, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 20.

Unul dintre cei mai apreciați flautiști ai momentului, Matei Ioachimescu, va prezenta publicului italian un program spectaculos, construit sub semnul virtuozității și a lumilor sonore magice. Alături de Matei Ioachimescu se va afla The Romanian Flute Ensemble, format din Tabea Bebeșelea, Katica Lázár, Alexandra Mahu, Bella Moisa, Eduard Miclea și Romina Onișor, toți studenți ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, sub îndrumarea conf.univ.dr. Matei Ioachimescu.

Romanian Flute Ensemble este un ansamblu care aduce în prim plan întreaga familie de flaute moderne, de la flautul bas până la piculină. Membrii ansamblului reprezintă noul val românesc de flautiști de excepție, aliniați la standarde de interpretare și de gândire vest-europene. Romanian Flute Ensemble a reușit într-un timp foarte scurt să trezească atenția publicului din România și din străinătate, prin nivelul artistic înalt și entuziasmul contagios cu care prezintă programe diverse, de la muzica barocului până la prime audiții ale compozitorilor contemporani români. Un moment deosebit din acest concert va fi prima audiție a piesei “Suflolipicius” a compozitorului Gabriel Mălăncioiu, care este, de asemenea, cadru didactic la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

Gala PROPATRIA 2023 este un eveniment organizat de Asociația Culturală PROPATRIA și face parte din festivalul cu același nume. Scopul evenimentului este promovarea tinerelor valori românești pe scenele internaționale.

Flautistul Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru proiecte cross-over. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse (Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation ) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene importante precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall. Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de “Ambasador al Integrării” în anul 2013 de către Ministerul de Externe al Austriei. Din anul 2020, Matei Ioachimescu predă flautul la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.