Skip to main content

Firmele s-au grăbit să își plătească dările locale! Peste 8 milioane de lei au intrat în bugetul local, până la sfârșitul lunii ianuarie

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

La Timişoara, achitarea taxelor şi impozitelor locale a început pe 16 ianuarie, iar de atunci până la finalul lunii, la Direcția Fiscală a orașului s-au înregistrat aproape 45 de mii de plăți.

Adică, 43.098 de persoane fizice și-au achitat dările, în valoare totală de peste 17 milioane de lei, o sumă similară celei din anul trecut.

În ceea ce privește persoanele juridice, până la sfârșitul lunii ianuarie, 1.323 și-au plătit taxele și impozitele locale, în valoare de 8,3 milioane de lei, sumă aproape dublă față celei din anul 2024.

Din suma totală, 35% a fost încasată de DFMT prin sistem online.

Reamintim, persoanele fizice și juridice care achită impozitul pe clădiri, impozitul pe teren sau impozitul pe mijloacele de transport până la data de 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

Plata impozitului pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport se poate face atât online, cât și fizic, la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr. 1 (incinta Iulius Mall) sau la oficiile poștale din oraș. Timișorenii pot accesa platforma pentru plăți online, AICI.

Programul cu publicul al Direcției Fiscale este luni – joi, orele 08:30 – 16.00 și vineri, orele 08:30 – 14.00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.