Femeia care a atacat cu pietre voluntarii Asociației LOGS, reținută pentru 24 de ore! Între timp și autoritățile locale au reacționat în urma atacului cu pietre al romilor, în centrul Timișoarei!

Autoritățile locale reacționează după atacul romilor asupra voluntarilor LOGS, care au închiriat un imobil de pe o stradă din centrul orașului și condamnă ferm aceste acțiuni de intimidare. Între timp și Poliția a luat măsuri, iar femeia care a atacat cu pietre voluntarii și a spart geamurile unui imobil de pe strada CD Loga a fost reținută pentru 24 de ore.

În data de 03 iunie, în jurul orei 09:10, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 64 de ani ar fi aruncat cu pietre și sticle înspre un imobil de pe strada C.D Loga din Timișoara, distrugând 2 geamuri. Polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, în cursul zilei de astăzi 7 iunie a.c., cercetările fiind extinse și cu privire la infracțiunea de amenințare. În urma probatoriului administrat, femeia a fost reținută pentru 24 de ore urmând a fi introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș”, transmite IPJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! Imagini greu de privit! Un copil de 12 ani, filmat în timp ce ucide doi câini

Mai exact, Asociației LOGS a închiriat o casă pe bulevardul Loga, Nr. 54, iar pe 2 iunie a mutat mobila și echipamentul pentru a deschide un centru comunitar destinat tinerilor, copiilor, refugiaților din Ucraina și altor categorii vulnerabile.

Angajații Asociației au fost așteptați vinerea trecută de vecinii rromi, care le-au transmis că nu sunt bineveniți nici refugiații, nici asistenții sociali ai LOGS și că își doresc clădirea, chiar dacă proprietara imobilului le-a refuzat vânzarea. Mai mult, angajații LOGS au fost amenințați cu moartea, și au fost împiedicați să intre în clădire. Atacurile cu pietre au continuat și a doua zi și au fost sparte geamurile clădirii, iar reprezentanții Asociației au alertat Poliția.

Condamn cu fermitate acțiunile de intimidare la care au fost supuși în ultimele două zile voluntarii LOGS, chiar în casa pe care au închiriat-o pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Este o veste proastă pentru întreaga comunitate că voluntarii LOGS au renunțat la spațiu și au părăsit clădirea. Este scandalos că încă o dată agresorii au câștig de cauză. Aici nu vorbim de un incident izolat, ci de un mod de lucru al mafiei imobiliare care se folosește de astfel de practici pentru a-i elimina pe cei care le stau în cale. Intimidarea vecinilor, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor de la LOGS este de fapt, intimidarea statului român. Nu putem permite acest lucru. Cer Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne să intervină ferm în identificarea și tragerea la răspundere a celor vinovați”, transmite primarul Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Mai mulți bani pentru reabilitarea rețelelor termice din Timișoara! Primăria va suplimenta suma din cauza creșterii prețurilor materialelor

Primarul Dominic Fritz spune că va propune Consiliului Local acordarea unui spațiu voluntarilor LOGS pentru ca aceștia să își poată desfășura în continuare importanta lor activitate.

Este regretabil că am ajuns să fim atacați cu pietre de către vecinii casei pe care am închiriat-o legal. Colegii noștri au suferit atacuri de panică și a trebuit sa evacuăm clădirea. Contăm pe sprijinul Poliției pentru soluționarea problemei conform legii și sperăm ca astfel de acte să nu mai fie tolerate în Timișoara. Mandatul nostru este unul caritabil și suntem profund îngrijorați de aceste evenimente care nu fac cinste orașului nostru. Siguranța noastră și a beneficiarilor noștri este prioritară. De aceea sperăm ca autorii acestor hărțuiri, amenințări și atacuri să fie pedepsiți exemplar. Suntem în 2022 și astfel de fapte nu mai pot fi acceptate sau ascunse sub preș. Nu este normal să nu ne simțim în siguranță într-un oraș ca Timișoara”, a declarat Flavius Ilioni Loga, președintele Asociației LOGS.

Și viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără a reacționat după atacul romilor și spune că a convocat deja Comisia de Ordine Publică pentru mâine dimineață, unde va discuta cu factorii de decizie și acțiune pentru a vedea cum vor acționa în continuare.

Nu voi accepta și nu voi sta pasiv în fața unora care vor să-și impună cu forța propria voință, fără a respecta legea și normele de conviețuire socială (…) În ceea ce privește scandalul de pe bd. Loga, în prima fază, am convocat Comisia de Ordine Publică pentru mâine dimineață, unde vom discuta cu factorii de decizie și acțiune care va fi modul nostru, ca administrație locală, de a acționa. Nu mă voi plânge în fața cetățenilor, ci voi acționa cu tot ceea ce depinde de mine. În Timișoara pot conviețui cu toții, toate etniile, dar respectând normele de conviețuire socială! Vremea când „unii” dictau prin forță modul de viață al societății trebuie să apună!”, spune viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.


Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.