Expoziție de fotografie, pe gardul Parcului Botanic! Timișorenii, invitați să se oprească o clipă și să se privească în ochi

Timp de o lună de zile, Parcul Botanic va fi împânzit de 101 de fotografii inedite, pe care timișorenii le vor putea admira începând de astăzi.

Expoziția de fotografie “Sunt aici!” face parte dintr-un proiect în cadrul Inspire Other Travelers, un proiect care îndeamnă timișorenii să prețuiască mai mult legăturile interumane și să reflecte mai mult asupra relațiilor pe care le stabilesc în comunitate.

CITEȘTE ȘI: Cornel Sămărtinean, revoltat din cauză că investiţiile Guvernului continuă să ocolească Timişul

Ceea ce este spectaculos este faptul că fotografiile sunt de fapt portrete ale trecătorilor timișoreni. Peste 200 de persoane au fost abordate în zona parcului, între sensul giratoriu Mărăști și strada Aristide Demetriade, cu îndemnul de a se opri și de accepta să fie fotografiați, și, mai ales, să ia parte la proiectul “Sunt aici!”.

Sunt Aici 1

Fotografiile au fost realizate de Cristian Tzecu și Sebastian Tătaru.

Potrivit organizatorilor, scopul acestei expoziții este de a le transmite timișorenilor că suntem toți la fel, avem nevoi și așteptări similare, împărțim spațiul orașului și avem impact atât asupra lui, cât și asupra celor care ne înconjoară.

“Toți suntem călători în această viață. Ne intersectăm unii cu alții în fiecare zi. Tot ceea ce facem, ce spunem, ce suntem are impact asupra celorlalți. Cu această expoziție de fotografie vrem să le transmitem timișorenilor că nu suntem diferiți unii de alții, că negarea nu ne exclude din această comunitate. Nu contează ce profesie avem, unde ne-am născut, ce pasiuni avem, atât timp cât trăim în acest oraș suntem împreună. Și așa cum avem responsabilități pentru noi înșine, avem și pentru comunitate. Să ne oprim o clipă și să conștientizăm asta, a spus Nicoleta Tudor, organizator.

Cele 101 de portrete poartă câte un îndemn precum: iubește, visează, trăiește, acceptă, ajută, imaginează, respectă, ocrotește și multe altele.

“Ne influențăm unii pe alții în fiecare zi. Ne dăm sau nu ne dăm seama de asta. Ne consultăm cu ceilalți când avem nevoie de o decizie, ne orientăm spre sfatul celor în care avem încredere. Ținând cont de modul în care interacționăm unii cu alții am inclus în această expoziție portrete care au un îndemn diferit pentru trecători. Dacă cei care văd expoziția pleacă mai departe cu sentimentul că noi, oamenii, suntem frumoși, consider că am reușit să transmitem ceea ce ne doream”, a mai adăugat Cristian Philipp din echipa de organizare.

CITEȘTE ȘI: Traficanţi de droguri de mare risc, capturaţi la Timişoara! Ce au găsit poliţiştii în urma percheziţiilor?

Sunt Aici foto

Expoziția de pe gardurile Parcului Botanic poate fi admirată în perioada 16 februarie – 20 martie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

Foto şi Video: Retragere cu torţe, la finalul sărbătorii de 1 Decembrie, de la Timişoara

În urmă cu puţin tim, la Timişoara s-au încheiat manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.