Skip to main content

Expoziție de costume populare din Banat, în luna decembrie, la Muzeul Satului din Timișoara!

Costume populare bănățene, unele vechi chiar și de peste 100 de ani, expuse la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Costumul popular reprezintă cartea de identitate a poporului român. Deși este de o impresionantă unitate în ceea ce privește elementele sale fundamentale (materia primă din care este realizat, croiul, dispunerea ornamentelor și cromatica), portul românesc tradițional cunoaște diferențieri zonale care îi sporesc farmecul. Muzeul Satului Bănățean din Timișoara deține o valoroasă colecție de costume populare.

Periodic avem expoziții în care prezentăm timișorenilor, și nu numai, costumele noastre tradiționale, din colecția Muzeului. Astfel, în luna decemrbie, cei care ne trec pragul au ocazia să vadă o parte din aceste costume, pe care le considerăm comorile noastre”, spune Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Bănățean din Timișoara.

Expoziția se va deschide vineri, 3 decembrie, de la ora 13.00, și va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii decembrie.

Vizitatorii pot admira în cadrul expoziţiei costume tradiţionale, podoabe şi documente foto reprezentând subzonele etnografice: Lugoj, Buziaş, Timişoara, Deta-Ciacova şi Sânnicolau Mare.

Expoziţia se doreşte a fi o incursiune în trecutul portului tradiţional românesc prin expunerea de obiecte vestimentare tradiţionale şi mărturii ale modului corect de purtare a costumelor populare tradiţionale bănăţene, dar şi o readucere în actualitate a portului tradiţional din acea perioadă.

port popular

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.