Skip to main content

Eveniment unic în România! Timișoara este gazda primei conferințe internaționale pe teme de stomatologie pediatrică

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Peste 170 de medici din România, Serbia, Moldova, Elveția, Cehia, împreună cu lectori internaționali se vor alătura primului eveniment internațional adresat stomatologiei pediatrice din România, la Timișoara.

Evenimentul este organizat de Asociația de Prevenire, Educație și Intervenție în Stomatologia Pediatrică și va avea loc în perioada 27- 29 octombrie, la Timișoara, sub genericul SMART PEDODONTICS: Next Level in Pedodontics. A shared view for all dentists.”

România este pe unul din dintre ultimele locuri din Europa la alocarea bugetului pentru stomatologia pediatrică. Se vorbește extrem de puțin despre această ramură a stomatologiei, motiv pentru care medicii la început de drum se îndreaptă către specializări mai cunoscute și avantajoase financiar.

Conform www.hotnews.ro, la ora actuală, România ocupă penultimul loc în UE ca frecvență în cabinetele stomatologice pe an!

Domeniul asistenței medicale stomatologice din România este finanțat de sectorul public de sănătate într-o proporție de doar 5%, comparativ cu media europeană de 30%. Serviciile specializate de stomatologie pediatrică (pedodonție) în mediul rural și în orașele mici sunt de-a dreptul inexistente: 7 din 10 copii din mediul rural nu au fost niciodată la stomatolog.

Pedodonția ca specializarea și ca practică actualizată este încă la început de drum în România. În ultimii 10-15 ani, au început să apară clinici private, dedicate exclusiv tratării copiilor, însă doar în marile orașe. Abia de 4 ani pedodonția a fost introdusă în cadrul programelor de rezidențiat și avem o primă generație de absolvenți, însă insuficienți pentru a acoperi necesarul raportat la populația infantilă din țara noastră.

În Timișoara, doar în 4% din clinicile existente se tratează și copii de către medici care practică exclusiv pedodonție și sunt doar câteva clinici exclusiv specializate și dedicate stomatologie pediatrice.

Cei mai mulți dintre copii cu vârste din ce în ce mai mici ajung în urgențe sau cu urgențe stomatologice serioase și necesită tratamente complexe, unele sub anestezie generală. Dacă lucrurile s-ar lua treptat după un protocol stabilit național și o monitorizare eficientă din partea medicului curant, care să vadă regulat copilul încă din faza în care nu s-a instalat patologia carioasă, s-ar putea evita toate neplăcerile!

SMART Pedodontics a fost creat tocmai pentru a pune România pe harta europeană în ce privește stomatologia pediatrică, Susținem, sprijinim, dezvoltarea și actualizarea medicilor stomatologi cu informatii si tehnici actualizate la nivel international în cea ce priveste abordarea și tratamentul stomatologic atraumatic și efficient al micului pacient. Este nevoie de continuă informare și reactualizare în rândul medicilor stomatologi. Importanța abordării prevenției și intervenției timpurii, alături de folosirea materialelor moderne, special gandite in tratarea afectiunilor dentare la copii, utilizarea metodelor și tehnicilor actualizate de tratament cât mai putin invazive, sunt elemente importante în abordarea stomatologiei pediatrice actuale. Venim în întâmpinarea tuturor medicilor pasionati care isi doresc sa faca stomatologie pediatrica la standarde moderne printr-un maraton de 3 zile cu prezentări, sesiuni DEMO , workshopuri HANDS-ON , zona EXPOZITIONALĂ cu produse dedicate tratamentelor dentare inovative.” transmit organizatorii evenimentului.

Lectori internaționali, membrii ai Asociatiilor Internaționale de Stomatolgie Pediatrică, recunoscuți ca practicieni de excepție și cu o activitate academică însemnată vor fi alături de medici stomatologi români pasionați, pentru o perspectivă nouă în ceea ce înseamnă stomatologia pediatrică.

Printre aceștia se numără: Dr. Meenakshi Kher – India, Dr. Antonio Pedro Silva – Belgia, Dr. Raimond Van Duinen – Olanda, Dr. Amparo Perez – Spania, Dr. Thierry Boulanger – Belgia, Dr. Ana Vukovic – Serbia, Dr. Dario Novak – Croatia, Dr. Laura Diaconasu – România, Dr. Teodorina Secară – România, Dr. Eliza Stan – România – Dr. Burak Buldur – Turcia.

Subiectele atinse pe durata celor 3 zile de maraton sunt:

  • Managementul comportamental al copiilor în cabinet
  • Stomatologia bebelușilor: cum să previi, diagnostica și trata bebelușii.
  • Tehnici și protocoale minim invazive de tratament.(ex: Gentle Hands Burs, Hall Technique, SMART
    Technique, MID)
  • Traumatisme dentare la copii
  • Gestionarea tratamentelor pulpare
  • Restaurări estetice pe dinți temporari
  • Gestionarea pacienților mai puțin cooperanți prin tehnici de sedare.
  • Abordarea leziunilore albe (tratament ICON)
  • Tratamente miofuncționale la copii în dentiția mixtă și relația ortodont-pedodont

Evenimentul va avea loc în sala multifunctională a Consiliului Județean din Timișoara unde CJT este coorganizator. Înscrierile se pot realiza pe site-ul www.smartpedo.com.

SMART Pedodontics Conference oferă educație la cele mai înalte standarde medicilor care lucrează cu copiii și are loc în premieră în Romania.

Datorită participării internaționale este desfășurat exclusiv în limba engleză și se dorește a devenii un eveniment emblematic și cu tradiție pentru Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.