Skip to main content

Evaluări imagistice gratuite cu un computer tomograf de ultimă generaţie, la Spitalul CFR Timişoara! Cum trebuie să procedeze pacienţii?

Pacienții care au trimitere de la medicul specialist pot profita de servicii de evaluare gratuite, conform acordului încheiat între Spitalul Clinic CF Timișoara și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

Unul dintre beneficiile esențiale ale noului Computer Tomograf, achiziționat recent cu fonduri europene, constă în timpul redus de expunere la radiații pentru pacienți.

CITEŞTE ŞI: Ziua Armatei Române, sărbătorită mâine la Timișoara! Vezi programul evenimentelor

Prin utilizarea tehnologiei avansate, acesta oferă imagini de înaltă calitate în câteva secunde, reducând astfel disconfortul resimțit de pacienți.

„Această tehnologie avansată permite vizualizarea detaliată a vaselor de sânge și a circulației sanguine în diferite părți ale corpului, facilitând diagnosticul și planificarea tratamentului în cazul afecțiunilor vasculare. Mai mult, Computerul Tomograf aflat în dotarea unității noastre dă posibilitatea obținerii unor imagini la o rezoluție înaltă. Softurile de procesare avansate fac ca echipamentul să poată fi folosit de la evaluări imagistice toracice ori de pelvis până la cele craniene, ceea ce ajută la diagnosticarea multor afecțiuni medicale”, spune dr. Antonina Nicolae – medic primar radiologie – imagistică medicală Spitalul Clinic CF Timișoara.

Un alt aspect valoros al acestui echipament constă în software-ul special utilizat pentru calcularea dozei de iradiere.

Acesta permite o monitorizare precisă și ajustarea nivelului de radiații administrat pacientului în timpul investigației, adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Aparatul nou permite, de asemenea, realizarea de angiografii CT, extinzând gama de servicii disponibile pentru pacienții care necesită investigații complexe.

„Atunci când am decis să achiziționam Computerul Tomograf, prin programul POIM pentru unități medicale, dorința noastră a fost să putem să oferim investigații gratuite. Acest lucru facilitează acum accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru un număr mai mare de persoane, consolidând astfel angajamentul Spitalului Clinic CF Timișoara pentru sănătatea și bunăstarea comunității locale. În utilarea Spitalului Clinic CF Timișoara cu acest computer tomograf performant se reflectă angajamentul continuu al unității noastre de a avea în vedere în permanență îngrijirea pacientului”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timișoara.

Pentru a face programări pentru evaluări imagistice gratuite de Computer Tomograf, pacienții pot suna la numărul 0761.979.858, de luni până vineri, în intervalul orar 8-14.

Aceste evaluări CT sunt efectuate la parterul Ambulatoriului CF, situat pe strada Gării nr. 1, Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.