Skip to main content

Evaluări imagistice gratuite cu un computer tomograf de ultimă generaţie, la Spitalul CFR Timişoara! Cum trebuie să procedeze pacienţii?

Pacienții care au trimitere de la medicul specialist pot profita de servicii de evaluare gratuite, conform acordului încheiat între Spitalul Clinic CF Timișoara și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

Unul dintre beneficiile esențiale ale noului Computer Tomograf, achiziționat recent cu fonduri europene, constă în timpul redus de expunere la radiații pentru pacienți.

CITEŞTE ŞI: Ziua Armatei Române, sărbătorită mâine la Timișoara! Vezi programul evenimentelor

Prin utilizarea tehnologiei avansate, acesta oferă imagini de înaltă calitate în câteva secunde, reducând astfel disconfortul resimțit de pacienți.

„Această tehnologie avansată permite vizualizarea detaliată a vaselor de sânge și a circulației sanguine în diferite părți ale corpului, facilitând diagnosticul și planificarea tratamentului în cazul afecțiunilor vasculare. Mai mult, Computerul Tomograf aflat în dotarea unității noastre dă posibilitatea obținerii unor imagini la o rezoluție înaltă. Softurile de procesare avansate fac ca echipamentul să poată fi folosit de la evaluări imagistice toracice ori de pelvis până la cele craniene, ceea ce ajută la diagnosticarea multor afecțiuni medicale”, spune dr. Antonina Nicolae – medic primar radiologie – imagistică medicală Spitalul Clinic CF Timișoara.

Un alt aspect valoros al acestui echipament constă în software-ul special utilizat pentru calcularea dozei de iradiere.

Acesta permite o monitorizare precisă și ajustarea nivelului de radiații administrat pacientului în timpul investigației, adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Aparatul nou permite, de asemenea, realizarea de angiografii CT, extinzând gama de servicii disponibile pentru pacienții care necesită investigații complexe.

„Atunci când am decis să achiziționam Computerul Tomograf, prin programul POIM pentru unități medicale, dorința noastră a fost să putem să oferim investigații gratuite. Acest lucru facilitează acum accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru un număr mai mare de persoane, consolidând astfel angajamentul Spitalului Clinic CF Timișoara pentru sănătatea și bunăstarea comunității locale. În utilarea Spitalului Clinic CF Timișoara cu acest computer tomograf performant se reflectă angajamentul continuu al unității noastre de a avea în vedere în permanență îngrijirea pacientului”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timișoara.

Pentru a face programări pentru evaluări imagistice gratuite de Computer Tomograf, pacienții pot suna la numărul 0761.979.858, de luni până vineri, în intervalul orar 8-14.

Aceste evaluări CT sunt efectuate la parterul Ambulatoriului CF, situat pe strada Gării nr. 1, Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.