Skip to main content

„Ethnic Love Mix, vol.12 – folclorul etniilor minoritare remixat”, spectacolul produs de REMIX ID, la ultima reprezentație din acest an

Echipa REMIX ID anunță ultima reprezentație din acest an a spectacolului lor -„Ethnic Love Mix, vol.12 – folclorul etniilor minoritare remixat”!

Este vorba despre o producție care adună o bună parte din materialul documentat timp de 5 ani în zona Timișoarei și a Banatului.

Evenimentul se va desfășura marți, 28 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Cinema Victoria.  

Biletele se pot achiziționa de AICI.

De sute de ani, în zona Timișului și a Banatului trăiesc pașnic, alături de români, alte etnii – șvabi, maghiari, sârbi, bulgari, croați, romi, ucraineni, slovaci, cehi, armeni, italieni, evrei.  

Asta e povestea lor – primul spectacol Remix ID care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la toate comunitățile etnice din zona Timișului.

Într-o abordare inedită, spectacolul îmbină armonios coregrafia folclorică și cea contemporană, vizualuri grafice moderne si mărturii documentare, muzica tradițională cu sunete eletronice. Scenariul spectacolului Remix ID își dezvăluie povestea perenă a celui care jinduiește la schimbare, se pierde în vâltoarea necunoscutului și apoi se regăsește și renaște atât din rădăcinile trecutului, cât și din experiența prezentului.

În plus, de data aceasta organizatorii anunță o surpriză pentru participanți – un costum popular remixat din toate porturile locale, croit și cusut de artistele vizuale Dona și Maria Arnakis.

După spectacol vă invităm la un Q&A cu artiștii spectacolului și cu echipa Remix ID (Mirela Stoeac-Vlăduți, Olga Török și Cristian Vicol).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.