Este oficial! Timişoara va fi capitala europeană a culturii, în anul 2023

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

Parlamentul European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023.

Hotărârea a fost luată pe fondul pandemiei de coronavirus, care împiedica organizarea unor evenimente de amploare.

CITEŞTE ŞI: Alina-Ștefania Gorghiu, candidat PNL Timiș pentru Senatul României: 6 decembrie, punct de cotitură pentru destinul românilor (P)

Cei doi ani în plus sunt o uşurare şi pentru noua administraţie a oraşului, care are timp să realizeze infrastructura necesară.

„E oficial: #timisoara2023 – Capitala Europeana a Culturii. Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023, pentru Novi Sad în 2022 şi pentru Elefsina în 2023, iar pentru cele 2 oraşe Capitale Europene ale Culturii de anul acesta – Rijeka si Galway – extinderea exercitării titlului până în aprilie 2021. Modificările au survenit ca urmare a izbucnirii pademiei cu noul Coronavirus pe plan mondial şi a condiţiilor sanitare impuse, care împiedică desfăşurarea evenimentelor cuturale şi artistice şi circulaţia persoanelor (printre altele), în condiţiile prevăzute iniţial în programele acestor oraşe. Timişoara va avea 2 ani să îşi recalibreze programul cu care a câştigat titlul şi va împărţi anul capitalei culturale – 2023 – cu Elefsina (Grecia) şi Veszprem (Ungaria)”, a scris pe Facebook Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei TM 2021.

CITEŞTE ŞI: EXPO MOBILA TIMIȘOARA se desfășoară cu respectarea deplină a normelor de siguranță și securitate impuse de restricțiile în vigoare

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Ambulanță în misiune, implicată într-un accident rutier!

O ambulanță aflată în misiune, implicată într-un accident rutier! Asistenta a fost rănită și a ajuns la spital.

Magistrala Verde – Calea Șagului intră în proiectare! Cea mai aglomerată stradă din sudul orașului va fi complet transformată

S-a încheiat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a magistralei verzi – Calea Șagului.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.