Emoţii pentru absolvenţii de clasa a XII-a! A început examenul de Bacalaureat cu proba de evaluare a competenţelor la Limba Română

A începe examenul de Bacalaureat! De astăzi şi până miercuri are loc prima probă de evaluare a competenţelor lingvistice la Limba Română. Va urma apoi proba orală la Limba maternă, în perioada 8-9 iunie, şi cea de evaluare a competențelor digitale, în perioada 9-10 iunie, iar probele orale în limbile de circulaţie internaţională vor fi susţinute în perioada 13 – 15 iunie potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii locali au amendat mai multe localuri din Timişoara care au dat muzica prea tare pe timp de noapte, în weekend!

Probele scrise vor începe în data de 20 iunie, iar examenul de Bacalaureat se va încheia pe 23 iunie.

Prima probă scrisă va fi la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura pe 23 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie până la ora 12.00, iar pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12-18 în aceeași zi.

Rezultatele finale, în urma soluţionării eventualelor contestaţii, vor fi afişate în data de 1 iulie.

CITEŞTE ŞI: Impact violent! Un motociclist și-a pierdut viața după ce a lovit în plin un autoturism pe care nu l-a mai putut evita

În judeţul Timiş sunt aşteptaţi 4.159 de absolvenţi să susţină examenul de bacalaureat, majoritatea din promoţia curentă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.