Skip to main content

Emoţii pentru absolvenţii de clasa a XII-a! A început examenul de Bacalaureat cu proba de evaluare a competenţelor la Limba Română

A începe examenul de Bacalaureat! De astăzi şi până miercuri are loc prima probă de evaluare a competenţelor lingvistice la Limba Română. Va urma apoi proba orală la Limba maternă, în perioada 8-9 iunie, şi cea de evaluare a competențelor digitale, în perioada 9-10 iunie, iar probele orale în limbile de circulaţie internaţională vor fi susţinute în perioada 13 – 15 iunie potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii locali au amendat mai multe localuri din Timişoara care au dat muzica prea tare pe timp de noapte, în weekend!

Probele scrise vor începe în data de 20 iunie, iar examenul de Bacalaureat se va încheia pe 23 iunie.

Prima probă scrisă va fi la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura pe 23 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie până la ora 12.00, iar pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12-18 în aceeași zi.

Rezultatele finale, în urma soluţionării eventualelor contestaţii, vor fi afişate în data de 1 iulie.

CITEŞTE ŞI: Impact violent! Un motociclist și-a pierdut viața după ce a lovit în plin un autoturism pe care nu l-a mai putut evita

În judeţul Timiş sunt aşteptaţi 4.159 de absolvenţi să susţină examenul de bacalaureat, majoritatea din promoţia curentă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.