Skip to main content

Elita oncologiei europene, la Timișoara! Peste 500 de participanți la cel mai important eveniment medical din domeniul cancerului din vestul țării

Timp de patru zile, începând de mâine, cei mai cunoscuți medici oncologi din Europa, dar și invitați speciali din SUA vor discuta despre noutățile din zona imunoterapiei.

Tot în cadrul OncoHelp Summer School vor fi ținute și câteva sesiuni speciale dedicate cancerului mamar, geneticii și îngrijirii paliative.

Importanța testării genetice în oncologie, rolul echipei multidisciplinare în cancer, noi generații de metode diagnostice în cancerul pulmonar, terapia celulară a tumorilor solide, impactul imunoterapiei în oncologia de prostată și renală. Sunt doar câteva din cele peste 100 de teme ce vor fi abordate în cadrul celei de-a VI-a ediții a conferinței de la Timișoara, dedicată imunoterapiei cancerului.

„Imunoterapia este viitorul în tratamentul cancerului. Vorbim de un tratament care să permită organismului să lupte singur împotriva acestei maladii. În permanență au loc studii clinice în acest domeniu, prin care oncologii încearcă să dezvolte cât mai mult această nouă armă ce poate fi folosită în războiul împotriva cancerului. În acest moment, tratamentele convenționale, clasice, chimioterapia și radioterapia, nu trebuie însă date la o parte. Nu putem să renunțam la ele, întrucât nu avem dezvoltată atât de mult imunoterapia. Vorbim, deocamdată, despre un început de „carieră”.  La fel este situația și în tratamentele personalizate, țintite. Sunt soluții ale viitorul pe care începem să le deslușim acum”, spune prof. dr. Șerban Negru – președinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.

Mai multe studii care au în vedere imunoterapia se derulează în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp. Noua metodă de tratament, însă, nu se poate aplica în toate tipurile de cancer sau în toate stadiile de boală.

„Prin imunoterapie se activează celulele imune pentru a lupta împotriva celor canceroase. Practic, acest tratament permite o încetinire a ratei de dezvoltare și creștere a celulelor tumorale și, în același timp, îmbunătățește sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, poate duce la o reducere a riscului de proliferare a celulelor tumorale. Acest tip de tratament se poate aplica, cu succes, deocamdată, doar în anumite tipuri de cancer, vorbim de cel pulmonar, cel renal, în melanomul malign, în cancerul de vezică urinară sau de sferă ORL, cu rezultate chiar foarte bune. Însă, în continuare avem tratamentele multimodale, ceea implică două sau mai multe terapii combinate, între care una este, de obicei, chimioterapia. În viitorul apropiat vom vedea noi abordări de imunoterapie, medicamente, dar și proceduri noi”, spune prof. dr. Șerban Negru – președinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Conferințele anuale Summer School OncoHelp au devenit, în ultimii ani, evenimente de top în calendarul manifestărilor medicale de oncologie în România.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.