Elevii de liceu vor învăța despre Istoria Revoluției din 1989! Propunerea deputatului PNL, Marilen Pirtea, a devenit lege!

Elevii de liceu vor învăța despre Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care introduce disciplina opționala în curricula școlară.

Propunerea legislativă pe care am inițiat-o, în calitate de deputat PNL Timiș, privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului „Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”, a parcurs întregul circuit legislativ și a fost promulgată de Președintele României”, spune deputatul PNL, Marilen Pirtea.

Deputatul de Timiș a fost inițiatorul proiectului de lege, care acum s-a transformat în realitate. Programa, manualele, materialele didactice  pentru aceast curs vor fi pregatite de Ministerul Educatiei, în colaborare cu reprezentantii organizatiilor de revolutionari.

Tinerii României merită să fie motivați și susținuți, prin noul curs de liceu, pentru ca eroii care în 1989 au făcut posibilă Revoluția Română din 1989, a cărei flacără a fost aprinsă la Timișoara, să nu fie uitați, ci, dimpotrivă, istoria și eroismul lor să fie studiate, apreciate și păstrate într-un loc luminos, în memoria noastră colectivă”, adaugă deputatul liberal.

Profesorii care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesionala și cursuri de perfecționare de specialitate, se mai arată în lege.

În acord cu noua lege, până la începutul anului școlar 2023 – 2024, Ministerul Educației va emite ordinul de ministru cuprinzând decizia de introducere a disciplinei, dar și cu privire la programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.