Skip to main content

Eleva minune din judeţul Timiş! Ana-Gabriela Cîrjea este printre cele mai bune din lume, la matematică

Rezultate extraordinare pentru ţara noastră, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

România s-a clasat pe locul al doilea în rândul țărilor europene, iar în clasamentul națiunilor care include şi țările invitate din afara Europei, țara noastră se situează pe poziția a cincea, după SUA, Australia, China și Ucraina.

Din lotul naţional face parte şi Ana Gabriela Cîrjea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara.

Competiţia, cunoscută pentru nivelul extrem de competitiv și pentru că atrage genii ale matematicii din întreaga lume, a fost scena pe care Ana-Gabriela și-a demonstrat abilitățile excepționale.

Efortul, consecvenţa și devotamentul elevei din Timişoara nu sunt doar o victorie personală, ci și o sursă de mândrie pentru oraş şi întreaga țară.

Echipa din România a obținut la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete,24 de puncte și medalia de argint.

Alături de Ana Gabriela Cîrjea, din lotul national de matematică au făcut parte şi Gabriela Mădălina Pârvulescu (clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Frații Buzești”, Craiova) și Mara Ioana Zaharia (clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri”, Galați), care au obținut 36 de puncte (medalie de aur), respectiv, 31 de puncte (medalie de argint).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.