Skip to main content

Echipajul Circumeuropa pleacă de la Timișoara și va înconjura Europa! Va face opriri în peste 20 de foste și actuale Capitale Europene ale Culturii!

Circumeuropa demarează expediția Sail Europe Around (SEA) 2023 și duce capitala culturală în jurul Europei.

SEA 2023 este prima expediție fluvio-maritimă a echipajului românesc Circumeuropa care pleacă din centrul orașului de pe Bega și va face opriri în peste 20 de foste și actuale capitale culturale europene pentru a promova Timișoara în anul în care orașul deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Plecarea echipajului din Timișoara va avea loc mâine, de la ora 10,00, din spatele Catedralei Mitropolitane.

Prima oprire va fi la Otelec, în jurul orei 16,00. După aproape 70 de ani de la ultimul transport pe apă care a ancorat în Portul din localitatea de la granița cu Serbia, malurile râului Bega la ieșirea din România vor fi din nou animate.

Echipajul Circumeuropa va ancora pentru un scurt interval în zona fostului Port Otelec, unde localnicii vor saluta echipajul ce urmează să înconjoare Europa cu opriri în peste 20 de foste și actuale Capitale Europene ale Culturii.

Suntem extrem de încântați să putem primi în zona Portului Otelec echipajul Circumeuropa! Vrem să le transmitem <Vânt bun> tuturor celor din echipaj, iar expediția lor să fie mai mult decât promovarea Timișoarei 2023 în Europa, să fie simbolul reluării călătoriilor pe Bega și al legăturilor noastre pe această cale cu lumea largă”, spune Silvia Fechete, primar al localității Otelec.

Comunitatea din Otelec va pregăti, sâmbătă, pentru echipaj o gustare din produse locale – kurtos kolacs, socată și suc de mentă – și va expune o serie de imagini istorice referitoare la transportul pe apă în Otelec.

Inițiațiva acestui proiect îi aparține lui Cristian Ilea, căpitan, președinte Wild Watch România și director de imagine. Echipajul care îi va fi alături este format din Cosmin Jitariuc, jurnalist TV, biologul Oana Gavriliuc, Valentin Bogdan, proprietarul ambarcațiunii Gaia și Doru Creț, președintele West Yacht Club.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.