Skip to main content

Duelul micilor genii! 100 de copii din Timişoara, aşteptaţi la un concurs de şah

Mâine, de la ora 10,00, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, 100 de mici șahiști vor lua startul într-o întrecere a minții, pasiunii și strategiei.

Vor participa elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială nr. 16, Școala Gimnazială nr. 21, Școala Gimnazială nr. 18, Liceul Teoretic „William Shakespeare” și Palatul Copiilor.

CITEŞTE ŞI: Polițiștii sunt în alertă după ce un bărbat de 65 de ani cu probleme medicale a dispărut fără urmă!

Festivitatea de premiere este programată în jurul orei 13:00, în funcție de durata partidelor. 

Aceasta este prima etapă, care va fi urmată în primăvară de încă un concurs cu 300 de elevi, iar in iunie, la etapa finală, organizatorii își propun să implice 500 de copii.

De asemenea, se vor derula programe de formare si cu profesorii, care vor disemina informațiile legate de proiect și vor încuraja copiii să opteze pentru acest joc. 

Primăria Municipiului Timișoara va susține logistic competiția și are în vedere dotarea școlilor cu table de șah, pentru a facilita accesul la acest tip de sport. 

Informații suplimentare cu privire la posibilitatea de înscriere și despre derularea concursurilor sunt disponibile pe pagina evenimentului, https://www.facebook.com/sahinscoala.ro sau pot fi solicitate la adresa de e-mail sahinscoala@gmail.com.

CITEŞTE ŞI: Şansă de neratat, pentru tinerii pasionați de folclor! Festivalul Gelu Stan îi provoacă să câştige faimă şi bani

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.