Skip to main content

Duel între scriitorii şi jurnaliştii din Timişoara! Cele două tabere se vor întrece în a pregăti cea mai gustoasă zacuscă

Un eveniment gastronomic deosebit va avea loc la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, unde scriitorii și jurnaliștii se vor duela, nu în cuvinte ci la ceaune.

Tradiţionala zacuscă va fi vedeta evenimentului care se va desfăşura sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 15.

CITEŞTE ŞI: Avem constructor pentru baza sportivă de pe strada Mircea cel Bătrân! Când vor începe lucrările?

Toată lumea va avea ocazia să se bucure de această manifestare culinară cu degustări.

„Vom avea și zacusca și ceaunul presei și zacusca și ceaunul scriitorilor și ceaunul bikerilor. Fiecare va condimenta zacusca cu cât îl duce creierul, chiar dacă scriitorii au creiere supradezvoltate. Vom scrie împreună direct în ceaun zacusca scriitorilor și a jurnaliștilor cu literaturiștii noștri, să vedem câți recrutăm până atunci”, spune scriitorul Borco Ilin, PR la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara.

Organizatorii promit o activitate creativă, în cadrul căreia fiecare sortiment de zacuscă îşi va spune propria poveste.

Iar creativitatea scriitorilor și a jurnaliștilor va aduce un strop de magie în bucătăria tradițională.

„Scriitorii întotdeauna fabulează și să stai la o poveste cu ei despre zacuscă, afli mult mai multe decât ți-ai putea imagina și mai ales decât poți vedea, pentru că scriitorul este tipul de personaj de genul: tu crezi ce vrei sau ce zic eu?”, spune poetul Robert Şerban.

CITEŞTE ŞI: “Școala de bani începe școala” – conferință regională dedicată profesorilor, organizată de Edupedu.ro și Universitatea de Vest din Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.