Skip to main content

Duel între scriitorii şi jurnaliştii din Timişoara! Cele două tabere se vor întrece în a pregăti cea mai gustoasă zacuscă

Un eveniment gastronomic deosebit va avea loc la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, unde scriitorii și jurnaliștii se vor duela, nu în cuvinte ci la ceaune.

Tradiţionala zacuscă va fi vedeta evenimentului care se va desfăşura sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 15.

CITEŞTE ŞI: Avem constructor pentru baza sportivă de pe strada Mircea cel Bătrân! Când vor începe lucrările?

Toată lumea va avea ocazia să se bucure de această manifestare culinară cu degustări.

„Vom avea și zacusca și ceaunul presei și zacusca și ceaunul scriitorilor și ceaunul bikerilor. Fiecare va condimenta zacusca cu cât îl duce creierul, chiar dacă scriitorii au creiere supradezvoltate. Vom scrie împreună direct în ceaun zacusca scriitorilor și a jurnaliștilor cu literaturiștii noștri, să vedem câți recrutăm până atunci”, spune scriitorul Borco Ilin, PR la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara.

Organizatorii promit o activitate creativă, în cadrul căreia fiecare sortiment de zacuscă îşi va spune propria poveste.

Iar creativitatea scriitorilor și a jurnaliștilor va aduce un strop de magie în bucătăria tradițională.

„Scriitorii întotdeauna fabulează și să stai la o poveste cu ei despre zacuscă, afli mult mai multe decât ți-ai putea imagina și mai ales decât poți vedea, pentru că scriitorul este tipul de personaj de genul: tu crezi ce vrei sau ce zic eu?”, spune poetul Robert Şerban.

CITEŞTE ŞI: “Școala de bani începe școala” – conferință regională dedicată profesorilor, organizată de Edupedu.ro și Universitatea de Vest din Timișoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.