Skip to main content

Dubla măsură a primarului Fritz! Face plângere penală pentru o construcţie similară cu a colegei de partid, Aida Szilagyi, pe care se face că nu o vede

La un an de la sentinţa definitivă în cazul construcţiei ilegale ridicate de Aida Szilagyi, care la vremea respectivă era consilier local din partea USR, clădirea este în acelaşi stadiu.

Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara spuneau atunci că blocul ridicat între case de Szilagy este ilegal, fiind în neconcordanţă cu PUZ-ul, şi că demolarea trebuie dispusă de autorităţile locale, adică de Primărie.

CITEŞTE ŞI: TM2023, pe ultima sută de metri! Cei mai în vogă artiști ai momentului marchează închiderea oficială a anului Timişoara Capitală Culturală

USR-ista, care până atunci a pozat într-o justiţiară care critica samsarii imobiliari, şi-a dat demisia din Consiliul Local Timişoara, iar şeful ei de partid, Dominic Fritz, a pus batista pe ţambal.

Nu a dispus demolarea mansardei, care a fost ridicată ilegal, în schimb anunţă cu surle şi trâmbiţe, amenzi şi plângeri penale pentru o construcţie similară, al cărei proprietar nu e USR-ist.

Este vorba despre o clădire de pe str. Glad nr. 39, care are autoziaţie de construcţie, însă proprietarul nu a respectat proiectul iniţial.

Pentru asta, Fritz l-a amendat, l-a somat să intre în legalitate, iar acum a făcut o plângere penală.

„Inițial am dat o amendă de 20.000 de lei, dar care, se pare, nu a fost suficient de motivantă pentru proprietari. Le-am cerut intrarea în legalitate cu proiectul, însă, când am văzut că nu opresc lucrările, am cerut în baza legii ancheta penală. E un caz simptomatic pentru ce s-a întâmplat în Timișoara în ultimele decenii, când am fost martorii apariției unor construcții hidoase care nu respectau proiectul autorizat. Și asta s-a întâmplat pentru că disciplina în construcții a fost mai degrabă opțională. Acest lucru s-a terminat și nu voi mai permite ca în Timișoara legea să nu fie respectată”, anunță Dominic Fritz.

Pe 23 noiembrie 2023, Primăria Municipiului Timișoara a transmis către Secția 3 de Poliție dosarul privind nerespectarea măsurilor dispuse pentru oprirea lucrărilor pe strada Glad nr. 39.

“La fața locului au fost descoperite lucrări executate care nu respectau autorizația de construire, printre care modificarea formei/volumetriei acoperișului, realizarea a cinci lucarne pe acoperiș, realizarea unei terase în prelungirea fațadei secundare și nerespectarea înălțimii camerelor. Autorizația de construire a fost emisă în 2020 și suspendată în 2022. Ulterior, în luna august a anului curent, a fost sesizată nerespectarea măsurilor de oprire, în baza căreia s-au dispus măsuri suplimentare”, transmite Primăria Timişoarei.

CITEŞTE ŞI: Tragedie în judeţul Timiş! Un mort şi doi răniţi, după ce o maşină s-a izbit violent, de o autoutilitară parcată pe marginea drumului

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.