Două noi seminarii organizate de CCIAT! Noutățile din agricultură și construcții, principalele subiecte de dezbatere

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș organizează un seminar dezbatere având principala temă informarea fermierilor cu privire la ultimele noutăți din domeniul agriculturii.

CCIAT în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale și cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, organizează mâine, începând cu ora 10.00, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT, o conferință de informare privind: Oportunităţi de finanţare în cadrul PNDR 2014 – 2020, Campania de primire cerere unică. Plăţi directe 2017.

Este un seminar importat cel de mâine, pentru că atunci când vorbim de APIA, AFIR, discutăm de cel puțin 18.000 de fermieri din județul Timiș, care în fiecare an aleg să-și depună cereri pentru a obține fonduri europene și naționale, prin urmare cam tot ce aduce finanțare cred că este important. Instituția își dorește să vină cu noutățile acestei campanii care stă sub egida sloganului ”APIA sprijină fermierii activi. Depune cererea unică de plată”, vom prezenta noutățile legislative, noutățile procedurale”, spune Florin Faur, directorul APIA Timiș.

Agricultorii trebuie să se grăbească pentru Ministerul este foarte determinat să lanseze foarte repede sesiunile de depunere de proiecte pe anul acesta. Practic s-a stabilit ca în februarie-martie să se lanseze sesiunile de finanțare, probabil că în prima decadă a lui martie vom vorbi de sesiuni deja lansate. Evident vor fi de mare interes sesiunile care au suscitat atenția fermierilor și anii trecuți, vorbim aici de măsurile care vizează investițiile agricole. În esență cam toate submăsurile din anii trecuți se vor relua anul acesta, inclusiv componenta neagricolă. Anul trecut valoarea contractelor de finanțare în Timiș a fost de circa 100 de milioane de euro, din care am plătit până în acest moment vreo 20 de milioane”, spune Iulian Bucătaru, director general adjunct Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timișoara.

Conferinţa va fi susţinută de reprezentanţi ai Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 5 Vest Timișoara și ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Timiș.

Vor fi prezente și instituţii financiare care și-au manifestat interesul de a sprijini potenţialii beneficiari în accesarea fondurilor publice nerambursabile și care vor răspunde punctual la eventualele întrebări.

*AFIR – Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020
– sM4.1 – „Investiții în exploatații agricole”;
– sM4.1a – „Investiții în exploatații pomicole”;
– sM4.2 – „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”;
– sM4.2a – „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”;
– sM6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”;
– sM6.2 – „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”;
– sM6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”;
– sM6.4 – „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”;
– sM7.2 – „Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”;
– sM9.1 – „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”.

*APIA – Campania de primire cerere unică. Plăţi directe 2017

*Produse bancare specifice companiilor ce accesează fonduri europene.

Seminariile continuă și în zilele următoare. Astfel, joi va fi organizată o altă conferință în care vor fi dezbătute ultimele noutăți din domeniul construcțiilor.

În 2 martie vor fi prezentate noutățile din domeniul construcțiilor, la Centrul Regional de Afaceri, cu începere de la ora 10.00. Sunt invitate toate firmele de construcții, cabinetele de arhitectură, dezvoltatorii imobiliari. Cu toții vor fi într-un dialog cu domnul inspector general din Inspectoratul de Stat. Se vor dezbate probleme cu privire la ordonanța de urgență 100, care modifică și completează legea 350 din 2001, legea 50 din 1996 și de asemenea va fi dezbătută legea 422 din 1991 care face referire la monumentele istorice”, spune Florica Chiriță, directorul CCIAT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Gestul care l-a făcut pe un șofer turc să aprecieze și mai mult România! Și-a recuperat borseta în care avea acte și 2.000 de euro, după ce a uitat-o într-o benzinărie!

Un cetățean turc și-a pierdut borseta în care avea actele dar și suma de 2.000 de euro, în timpul unei staționări într-o benzinărie din Lugoj!

Video: Imagini cumplite de la o şcoală din Afganistan, unde a avut loc un adevărat masacru

Cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar 20 sunt grav rănite, după un atac cu bombă la o școală din regiunea Samangan, din nordul Afganistanului.

700 de steaguri noi arborate pe stâlpi și pe catarge, la Timișoara, înainte de 1 Decembrie!

Primăria Timișoara a cumpărat peste 700 de noi drapele noi care au fost deja montate pe stâlpi și pe catarge.

Galerie foto: Spectacol de excepţie, de 1 Decembrie! TNT pune în scenă una dintre cele mai îndrăgite opere ale lui Caragiale

De Ziua Națională a României, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu reacţiunea, de I. L. Caragiale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.