Skip to main content

Două centre pentru persoanele cu dizabilități, de la Recaș și Găvojdia, reabilitate cu fonduri din PNRR!

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Recaș și Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Găvojdia, reabilitate pe bani europeni, prin PNRR.

Administrația județeană a depus, în luna octombrie a anului trecut, 13 proiecte pentru a obține finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de 80.819.887,7 lei fără TVA.

Inițiativele vizează renovarea energetică a mai multor obiective de infrastructură educațională, administrativă și de îngrijire și asistență pentru persoanele cu dizabilități. Astăzi, autoritățile județene anunță că au fost semnate două contracte de finanțare depuse în runda a doua.

Astfel, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Păunescu din Recaș vor fi executate lucrări de reabilitare termică a clădirii și de modernizare a sistemelor de instalații, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice din surse regenerabile. Totodată se va realiza termoizolarea pereților exteriori, a acoperișului și a soclului, precum și schimbarea instalației de încălzire, modernizarea instalației de apă caldă și a celei electrice și nu în ultimul rând, va fi montat un sistem de climatizare cu recuperare de căldură. Valoarea totală a acestei investiții este de  5.897.812,04 lei fără TVA.

Cel de-al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare va asigura renovarea energetică moderată a clădirii Corp C1 – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Găvojdia. Și în acest caz vor fi executate lucrări de reabilitare termică a clădirii și de modernizare a sistemelor de instalații din clădire. Dintre lucrările prevăzute, amintim: termoizolarea pereților exteriori, a acoperișului și a soclului; înlocuirea în totalitate a tâmplăriei; modernizarea instalației de încălzire și a celei de iluminat artificial; dotarea clădirii cu un sistem de ventilație centralizat și cu unul de climatizare tot centralizat; utilizarea de surse regenerabile;  realizarea unui sistem de ventilație/climatizare cu recuperare de căldură. Valoarea totală eligibilă a investiției este de  4.388.291, 69 lei fără TVA.

Sumele prezentate sunt pentru cheltuielile eligibile finanțate 100% prin PNRR, la care se adaugă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile, sumă asigurată din bugetul de stat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.