Skip to main content

Două centre pentru persoanele cu dizabilități, de la Recaș și Găvojdia, reabilitate cu fonduri din PNRR!

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Recaș și Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Găvojdia, reabilitate pe bani europeni, prin PNRR.

Administrația județeană a depus, în luna octombrie a anului trecut, 13 proiecte pentru a obține finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de 80.819.887,7 lei fără TVA.

Inițiativele vizează renovarea energetică a mai multor obiective de infrastructură educațională, administrativă și de îngrijire și asistență pentru persoanele cu dizabilități. Astăzi, autoritățile județene anunță că au fost semnate două contracte de finanțare depuse în runda a doua.

Astfel, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Păunescu din Recaș vor fi executate lucrări de reabilitare termică a clădirii și de modernizare a sistemelor de instalații, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice din surse regenerabile. Totodată se va realiza termoizolarea pereților exteriori, a acoperișului și a soclului, precum și schimbarea instalației de încălzire, modernizarea instalației de apă caldă și a celei electrice și nu în ultimul rând, va fi montat un sistem de climatizare cu recuperare de căldură. Valoarea totală a acestei investiții este de  5.897.812,04 lei fără TVA.

Cel de-al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare va asigura renovarea energetică moderată a clădirii Corp C1 – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Găvojdia. Și în acest caz vor fi executate lucrări de reabilitare termică a clădirii și de modernizare a sistemelor de instalații din clădire. Dintre lucrările prevăzute, amintim: termoizolarea pereților exteriori, a acoperișului și a soclului; înlocuirea în totalitate a tâmplăriei; modernizarea instalației de încălzire și a celei de iluminat artificial; dotarea clădirii cu un sistem de ventilație centralizat și cu unul de climatizare tot centralizat; utilizarea de surse regenerabile;  realizarea unui sistem de ventilație/climatizare cu recuperare de căldură. Valoarea totală eligibilă a investiției este de  4.388.291, 69 lei fără TVA.

Sumele prezentate sunt pentru cheltuielile eligibile finanțate 100% prin PNRR, la care se adaugă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile, sumă asigurată din bugetul de stat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident cumplit, în urmă cu foarte puțin timp, pe strada Timotei Cipariu din Timișoara, unde un bărbat a căzut în gol de la o înălțime de 11 metri.
Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.