Skip to main content

Dorești să ai o carieră de viitor? Hai la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara!

Au început înscrierile la cele șase facultăți ale Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Universitatea oferă 28 de programe de studii universitare de licență și 33 de programe de studii universitare de masterat, accesibile tuturor celor interesați să studieze și să urmeze meserii de actualitate, cu oportunități de angajare.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Impact violent între două mașini! Una dintre ele a fost proiectată într-un stâlp, iar șoferul a ajuns la spital

Iată programele de studii oferite de USVT:

Astfel, programele de studii ale USVT sunt următoarele:

Facultatea de Agricultură cu domeniile Agronomie: Agricultură, Protecția plantelor și Agricultură (în limba engleză); Ingineria mediului: Ingineria și protecția mediului în agricultură și Ingineria și protecția mediului în agricultură (în limba franceză); Biologie: Biologie; Inginerie mecanică: Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară; Inginerie geodezică: Măsurători terestre şi cadastru.

Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere cu Zootehnie: Zootehnie, Biotehnologii: Biotehnologii și Biotehnologii (în limba engleză) și Inginerie și management: Antreprenoriat în producția alimentară.

Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate cu Horticultură: Horticultură, Peisagistică; Biotehnologii: Inginerie genetică; Silvicultură: Silvicultură și Științe Inginerești: Ştiințe de laborator aplicate.

Facultatea de Inginerie Alimentară cu Ingineria Produselor Alimentare: Ingineria produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare ( în limba engleză), Controlul și expertiza produselor alimentare, Controlul și expertiza produselor alimentare (în limba engleză) și Protecția consumatorului și a mediului.

Facultatea de Management și Turism Rural cu Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală: Ingineria şi managementul afacerilor agricole și Inginerie şi management în alimentaţia publică și agroturism; Inginerie și Management: Inginerie şi management în industria turismului.
Facultatea de Medicină Veterinară cu Medicină veterinară: Medicină veterinară (în limba română), Medicină veterinară (în limba engleză) și Medicină veterinară (în limba franceză).

Ca noutate, începând din acest an, Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere a introdus o specializare nouă – Biotehnologii, cu predare în limba engleză, iar specializarea Biotehnologii Agricole a fost transformată în Biotehnologii.

Această disciplină are aplicații în domeniile agriculturii, industriei alimentare, farmaceutice, producției industriale, mediului și medicinii.

CITEŞTE ŞI: Spitalul din Timișoara, cu zero infecții cu Clostridium Difficile, bacteria care poate duce la deces!

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară este între 3 și 24 iulie 2023, de luni până vineri, între orele 8:00 – 15:00, și sâmbăta, între orele 8:00 – 12:00.

Rezultatele vor fi afișate pe 24 iulie, după ora 16:00, iar pe 25 iulie se vor confirma locurile bugetate, iar pe 26 iulie se vor confirma locurile cu taxă.

Pentru sesiunea de toamnă, înscrierile vor avea loc în perioada 1-14 septembrie 2023, de luni până vineri, între orele 8:00 – 15:00, și sâmbăta, între orele 8:00 – 12:00. Rezultatele vor fi afișate pe 14 septembrie, după ora 16:00, iar pe 15 septembrie se vor confirma locurile bugetate și cu taxă.

Înscrierile pot fi realizate atât online, cât și fizic, în Timișoara sau în cele zece Centre de Admitere ale Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din întreaga țară. Centrele se află în Târgu Jiu, Moldova Nouă, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Nădlac, Deva și Pecica.

Candidații vor fi selectați pe baza mediei generale de admitere, care include 80% media de la examenul de bacalaureat și 20% media aritmetică a anilor de studiu din liceu.

Pentru mai multe informații, puteți suna la numărul de telefon 0256.277 009 sau puteți accesa site-ul www.usvt.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.