Skip to main content

Dorești să ai o carieră de viitor? Hai la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara!

Au început înscrierile la cele șase facultăți ale Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Universitatea oferă 28 de programe de studii universitare de licență și 33 de programe de studii universitare de masterat, accesibile tuturor celor interesați să studieze și să urmeze meserii de actualitate, cu oportunități de angajare.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Impact violent între două mașini! Una dintre ele a fost proiectată într-un stâlp, iar șoferul a ajuns la spital

Iată programele de studii oferite de USVT:

Astfel, programele de studii ale USVT sunt următoarele:

Facultatea de Agricultură cu domeniile Agronomie: Agricultură, Protecția plantelor și Agricultură (în limba engleză); Ingineria mediului: Ingineria și protecția mediului în agricultură și Ingineria și protecția mediului în agricultură (în limba franceză); Biologie: Biologie; Inginerie mecanică: Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară; Inginerie geodezică: Măsurători terestre şi cadastru.

Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere cu Zootehnie: Zootehnie, Biotehnologii: Biotehnologii și Biotehnologii (în limba engleză) și Inginerie și management: Antreprenoriat în producția alimentară.

Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate cu Horticultură: Horticultură, Peisagistică; Biotehnologii: Inginerie genetică; Silvicultură: Silvicultură și Științe Inginerești: Ştiințe de laborator aplicate.

Facultatea de Inginerie Alimentară cu Ingineria Produselor Alimentare: Ingineria produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare ( în limba engleză), Controlul și expertiza produselor alimentare, Controlul și expertiza produselor alimentare (în limba engleză) și Protecția consumatorului și a mediului.

Facultatea de Management și Turism Rural cu Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală: Ingineria şi managementul afacerilor agricole și Inginerie şi management în alimentaţia publică și agroturism; Inginerie și Management: Inginerie şi management în industria turismului.
Facultatea de Medicină Veterinară cu Medicină veterinară: Medicină veterinară (în limba română), Medicină veterinară (în limba engleză) și Medicină veterinară (în limba franceză).

Ca noutate, începând din acest an, Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere a introdus o specializare nouă – Biotehnologii, cu predare în limba engleză, iar specializarea Biotehnologii Agricole a fost transformată în Biotehnologii.

Această disciplină are aplicații în domeniile agriculturii, industriei alimentare, farmaceutice, producției industriale, mediului și medicinii.

CITEŞTE ŞI: Spitalul din Timișoara, cu zero infecții cu Clostridium Difficile, bacteria care poate duce la deces!

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară este între 3 și 24 iulie 2023, de luni până vineri, între orele 8:00 – 15:00, și sâmbăta, între orele 8:00 – 12:00.

Rezultatele vor fi afișate pe 24 iulie, după ora 16:00, iar pe 25 iulie se vor confirma locurile bugetate, iar pe 26 iulie se vor confirma locurile cu taxă.

Pentru sesiunea de toamnă, înscrierile vor avea loc în perioada 1-14 septembrie 2023, de luni până vineri, între orele 8:00 – 15:00, și sâmbăta, între orele 8:00 – 12:00. Rezultatele vor fi afișate pe 14 septembrie, după ora 16:00, iar pe 15 septembrie se vor confirma locurile bugetate și cu taxă.

Înscrierile pot fi realizate atât online, cât și fizic, în Timișoara sau în cele zece Centre de Admitere ale Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din întreaga țară. Centrele se află în Târgu Jiu, Moldova Nouă, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Nădlac, Deva și Pecica.

Candidații vor fi selectați pe baza mediei generale de admitere, care include 80% media de la examenul de bacalaureat și 20% media aritmetică a anilor de studiu din liceu.

Pentru mai multe informații, puteți suna la numărul de telefon 0256.277 009 sau puteți accesa site-ul www.usvt.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.