Dezvăluiri din interiorul USR! Concursuri de angajare măsluite în Primăria Timişoara şi lipsă de viziune

Membrii USR continuă să îşi arate nemulţumirea faţă de matrapazlâcurile din partid şi din administraţia locală, girate chiar de primarul Dominic Fritz.

De această dată, cel care rupe tăcerea este Cristian Puşcaş, care şi-a dat demmisia din USR şi a anunţat acest lucru pe facebook, unde a scris şi motivele pentru care a luat această decizie.

CITEŞTE ŞI: FOTO Inspectorii OPC au oprit activitatea Kaufland Grill de pe Gheorghe Lazăr și au aplicat două amenzi în valoarea totală de 45.000 de lei!

“1. DUBLA MĂSURĂ. Strigi în parlament când majoritatea PSD-PNL (sau PSD-ALDE, în mandatul trecut) trece la foc automat tot ce-i convine prin vot fără a ține cont de opoziție (dictatura majorității), dar când te întorci acasă, în partid, faci exact la fel, treci orice prin vot, fără a ține cont de absolut nimeni, pur mașinal. Exact ca bețivul care își snopește muierea și copiii acasă, pentru că e frustrat că-l iau la mișto colegii la muncă.

2. ORGANIZAREA DE CONCURSURI TIP SIMULACRU. Ca primar, sau orice alt lider executiv, mi se pare OK să vii și să spui că ai nevoie ca șeful tău de cabinet, care îți organizează absolut tot, să fie un om în care ai deplină încredere, în primul rând, și apoi cauți competențele necesare. Acolo e nevoie în primul rând de chimie, apoi de competențe.

La Timișoara, pentru ocuparea acestei poziții, s-a organizat CONCURS PUBLIC, care a fost câștigat de președintele USR Timișoara la acea vreme. ”Great success!”, vorba unui clasic care se folosea de România pentru a face de râs Kazakhstanul.

Sunt de părere că există unele poziții cheie, pretențioase, în astfel de structuri, care trebuie ocupate prin numiri asumate politic, nu prin concursuri cu mantă. Acesta este doar un exemplu, sunt și altele.

3. LIPSA DE VIZIUNE ȘI STRATEGIE POLITICĂ. Strategia cu care Fritz pornea la drum și avea să implementeze programul revoluționar de guvernare locală promis în campanie: printr-o majoritate extrem de fragilă, obținută prin votul unui dizident din PNL, răsplătit prin tot felul de concesii.
Personal, consider că un om politic de calibru, s-ar fi așezat la masa negocierilor din secunda 1, ar fi negociat o majoritate largă, cu care să poată conduce efectiv orașul, chiar dacă ar fi trebuit negociate unele capitole din acel program politic, care probabil trebuiau ajustate sau amânate.
Rămâneau, însă, câteva în picioare, care se puteau livra concret.

Din păcate, asistăm de aproape 2 ani la un spectacol ludic, pueril pe alocuri, conferințe de presă cu greaua moștenire, explicații și motive pentru care lucrurile NU se pot face, etc.

4. INCAPACITATEA DE A PURTA O NEGOCIERE CU EFECT UTIL. Actuala conducere a USR a demonstrat, prin actualul proces de fisiune/sciziune, proces care este în plină desfășurare în aceste zile/săptămâni, că nu poate negocia absolut nimic, nici măcar intern, în partid, ce să mai discutăm de coaliții de guvernare.

Guvernarea nu mai e o miză pentru USR în 2024. Adevărata miză a USR, cu actuala conducere la timonă, a devenit satisfacerea pragului electoral și intrarea în parlament”, a scris Puşcaş, pe facebook.

Proaspătul demisionar din USR mai spne că cei care conduc acum partidul, o fac cu ghioaga sau cu ranga.

Puşcaş mai spune că deşi a susţinut USR mereu, nu a candidat la nicio funcţie publică, ceea ce îi permite să se considere parte a electoratului. Un electorat dezamăgit.

CITEŞTE ŞI: Sistem inteligent de iluminat public în Parcul Botanic! Lucrările de implementare încep în scurt timp

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Video: Momentul în care un pieton a fost spulberat de o maşină, filmat de camerele de supraveghere

Un accident cumplit s-a petrecut în această seară, în comuna Şag, lângă Timişoara, unde o maşină a lovit în plin, un pieton.

Dănuţ Stoica, la Sursa de Vest fără Filtru

Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – joi, 8 decembrie 2022.

Prostie sau interese meschine? Piaţa de Roţi din zona Traian, organizată “după ureche”. Şefii de la SC Pieţe au dat bir cu fugiţii

Deschiderea Pieţei pe Roţi din zona Traian, care va avea loc mâine, este învăluită în mister, chiar şi pe ultima sută de metri.

Încep să sune sirenele, la Timișoara! Primăria anunță că face teste

Primăria Timișoara anunță testarea sirenelor electronice în cadrul unor exerciții de verificare, prin emiterea de semnale scurte și mesaje vocale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.