Skip to main content

Destinaţii de toamnă! Hai la Nurnberg, cu zbor direct de pe Aeroportul din Timişoara

Chiar dacă vara s-a terminat, asta nu nu înseamnă că trebuie să ne luăm gândul de la vacanţă.

Sunt o mulţime de locuri care pot fi vizitate în această perioadă a anului, iar una dintre cele mai atractive este oraşul Nurnberg din Germania.

Această destinaţie este acum mult mai accesibilă şi graţie zborurilor directe de pe Aeroportul Internaţional Timişoara.

Nurnbergul este situat în inima Bavariei şi este plin de atracţii turistive.

Unul dintre ele Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche), una dintre cele mai importante biserici romano-catolice din Nürnberg. Construită în anul 1350, într-un stil gotic, biserica deține un ceas mecanic (Männleinlaufen) încastrat în fațadă din 1509.

Castelul Nürnberg trebuie şi el inclus pe listă, fiind una dintre cele mai importante cetăți medievale supraviețuitoare din Europa, reședința tuturor regilor și împăraților germani între 1050 și 1571.

Dacă aţi ajuns aici, nu trebuie să rataţi nici Primăria Veche, care datează din anul 1332. Pe lângă funcțiile administrative pe care le îndeplinește, clădirea deține și o temniță construită în Evul Mediu, cu 12 celule și o încăpere pentru tortură.

Şi, pentru că în Nurnberg ajung turisşti de toate vârstele, aici este şi un loc special pentru cei mici: Muzeul Jucăriilor, recunoscut în întreaga lume pentru jucăriile sale de peste 600 de ani. Muzeul are 1.400 de metri pătrați, toți împânziți cu mii de păpuși, figurine, lego, animăluțe de pluș, jucării din lemn sau machete de tren.

Pasionaţii de istorie trebuie să treacă neapărat pe la tribunalul în care a avut loc celebrul proces în care au fost judecaţi liderii Germaniei Naziste.

Iar când aţi obosit, vă puteţi relaxa în Piața Centrală a orașului, unde veţi admira cunoscuta Fântână Frumoasă sau Caruselul Căsniciei – capodoperă ce prezintă toate etapele unei căsnicii.

Începând cu luna iulie, timişorenii pot zbura direct către acest oraş minunat.

De pe Aeroportul din Timişoara către Nurnberg sunt două zboruri în fiecare săptămână: marţia şi sâmbăta.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.