Destinaţii de toamnă! Hai la Nurnberg, cu zbor direct de pe Aeroportul din Timişoara

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

Chiar dacă vara s-a terminat, asta nu nu înseamnă că trebuie să ne luăm gândul de la vacanţă.

Sunt o mulţime de locuri care pot fi vizitate în această perioadă a anului, iar una dintre cele mai atractive este oraşul Nurnberg din Germania.

Această destinaţie este acum mult mai accesibilă şi graţie zborurilor directe de pe Aeroportul Internaţional Timişoara.

Nurnbergul este situat în inima Bavariei şi este plin de atracţii turistive.

Unul dintre ele Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche), una dintre cele mai importante biserici romano-catolice din Nürnberg. Construită în anul 1350, într-un stil gotic, biserica deține un ceas mecanic (Männleinlaufen) încastrat în fațadă din 1509.

Castelul Nürnberg trebuie şi el inclus pe listă, fiind una dintre cele mai importante cetăți medievale supraviețuitoare din Europa, reședința tuturor regilor și împăraților germani între 1050 și 1571.

Dacă aţi ajuns aici, nu trebuie să rataţi nici Primăria Veche, care datează din anul 1332. Pe lângă funcțiile administrative pe care le îndeplinește, clădirea deține și o temniță construită în Evul Mediu, cu 12 celule și o încăpere pentru tortură.

Şi, pentru că în Nurnberg ajung turisşti de toate vârstele, aici este şi un loc special pentru cei mici: Muzeul Jucăriilor, recunoscut în întreaga lume pentru jucăriile sale de peste 600 de ani. Muzeul are 1.400 de metri pătrați, toți împânziți cu mii de păpuși, figurine, lego, animăluțe de pluș, jucării din lemn sau machete de tren.

Pasionaţii de istorie trebuie să treacă neapărat pe la tribunalul în care a avut loc celebrul proces în care au fost judecaţi liderii Germaniei Naziste.

Iar când aţi obosit, vă puteţi relaxa în Piața Centrală a orașului, unde veţi admira cunoscuta Fântână Frumoasă sau Caruselul Căsniciei – capodoperă ce prezintă toate etapele unei căsnicii.

Începând cu luna iulie, timişorenii pot zbura direct către acest oraş minunat.

De pe Aeroportul din Timişoara către Nurnberg sunt două zboruri în fiecare săptămână: marţia şi sâmbăta.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.